Gezi Parkı Eylemlerine Ortak Sağduyu Çağrısı

Adana, İçel ve Osmaniye’deki ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarının yönetimleri, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili taraflara sağduyu çağrısında bulundu.

Gezi Parkı Eylemlerine Ortak Sağduyu Çağrısı
Oda ve borsa seçimlerinin ardından Seyhan Oteli’nde düzenlenen toplantıda, 3 ilin ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarının yönetimleri yurt genelinde süren olaylar ile ilgili sağduyu çağrısı yaptı.

Ortak bir açıklama yapan Adana Ticaret Borsası Bakanı (ATB) Muammer Çalışkan, “Türkiye gündeminde olan demokratik gösterilerle ilgili birkaç şey söylemek istiyoruz. Bu gösteriler İstanbul'da Gezi Parkı'na yapılması düşünülen bir inşaata, Topçu Kışlası'nı protestoyla başladı.

Gayet de makuldü. Biz, tüm oda ve borsalar olarak halkın, sivil inisiyatifin, kuralları içinde yıkmadan, dökmeden, suiistimal etmeden, demokratik haklarını kullanmasını destekliyoruz” dedi.

Sürecin, suistimal edilmeye başlandığını ifade eden Çalışkan, “Kötü niyetliler, provokatörler diyelim, marjinal gruplar, yıkmaya, yakmaya başladı.

Maalesef bir vatandaşımız ve polisimiz ağır yaralandı ve öldü; artık bitmeli diyoruz. Hükümet mesajı aldığını belirtti hatta özür diledi. Bence gayesine erişti gibi gözüküyor. Bu suistimallerin de bitmesi için artık ülkeye de zarar vermeye başlayan bu hareketlerin bitmesi gerektiğini ve sağduyunun hakim olması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA