Bilecik Belediyesi "Mezarlık Bilgi Sistemi"

Bilecik - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Mezarlık Bilgi Sistemi'' hakkında, basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yağcı, yaptığı konuşmada, Bilecik'teki vatandaşların, hizmetin en iyisi ve en kalitesine layık olduğu düşüncesini taşıdıklarını kaydetti.

Vatandaşların rahat ve huzuru için çalıştıkları dile getiren Yağcı, şunları söyledi:

''Yaptığımız bu yeni hizmet sayesinde, hayatlarını kaybetmiş insanlarımızın yakınlarına manevi anlamda tatmin ve rahatlık vermeye çalıyoruz. Bu anlamda, Mezarlıklar Müdürlüğümüz, Bilecikli hemşerilerimiz için teknolojiden faydalanarak, güzel bir çalışma ortaya koydu. Çalışma kapsamında, mezarlıklara gidip yakınını ziyaret etme fırsatı bulamayan insanlarımız, oluşturulan sistem sayesinde hayatlarını kaybetmiş yakınlarını ziyaret edebilecek. Yine sistemde bulunan, Diyanet İşleri Başkanlığı sitesine ulaşarak, orada sunulan Kur'an-ı Kerim'i yakınlarının ruhlarına hediye edebilecekler.''

Mezarlıklar Müdürü Kadir Cengiz Toklucu ve Bilgi İşlem yetkilisi Koray Öztekin de Mezarlıklar Müdürlüğü çalışmaları ve sistemden nasıl yararlanılacağı konusunda bilgi verdi.

Kaynak: AA