"anasınıfsız Okul Kalmasın" Projesi

Mardin - Mardin'de "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamında yaptırılan Nevert-İlyas Güzeliş Anaokulu eğitime açıldı.

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneğince yürütülen proje kapsamında Zen Turizm Hediyelik Eşya Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş tarafından Yenişehir Mahallesi'ndeki Gülser Mahmut Tatlıdede İlköğretim Okulu'nun bahçesinde inşa edilen 3 derslikli anaokulu törenle açıldı.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, törende yaptığı konuşmada projenin, Türkiye'nin her köşesini kapsayan ve kısa sürede ülkeye 475 okul kazandıran örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

En değerli ve kazançlı yatırımın insanların eğitimlerine yapılan yatırım olduğunu belirten Cengiz, "Ayrıca eğitim ne kadar erken çağlarda verilirse bireyin hayatını kuşatma ve etkileme süresi o kadar uzun olur. Buraya okul kazandıran hayırsever iş adamımıza, ailesine, TOGEMDER'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler de TOGEMDER'in ülke çapında yaptığı çalışmaların önemli olduğunu dile getirdi.

Güler, bir çok alanda vatandaşlara destek olan TOGEMDER'in eğitimde de bu çizgiyi yakaladığını ifade ederek, "2012-2014 yılı için hedeflenen 500 ana sınıfına hayırseverlerin desteği ile her geçen gün daha da yaklaşılıyor. Mardin'de 2 yıldır TOGEMDER çok güzel işlere imza atıyor. Hayırseverlerin desteğinin devamını diliyorum" diye konuştu.

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran da bugüne kadar 475 anaokulu açtıklarını, hedeflerinin yıl sonuna kadar bu sayıyı 500'e çıkarmak olduğunu kaydetti.

Hayırsever iş adamı Güzeliş ise annesi ve babası adına yaptırdığı okulun açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gelecek dönemde eşinin anne ve babasının adına da Ankara'da bir okul yaptıracağını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Mardin'de 22 anaokulu ve anasınıfında toplam 10 bin 840 öğrencinin eğitim gördüğünü, 2014 yılının sonuna kadar 11 anaokulunun daha ilde faaliyete gireceğini söyledi.

Daha sonra Neval Güler, Vali Cengiz, TOGEMDER Başkanı Gülbaran, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu tarafından okulun açılışı yapıldı, okulun yapımında emeği geçenlere plaket verildi.

Törene, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen de katıldı.

Kaynak: AA