Sancaktepe Belediyesi Yeni Hizmet Binası Temel Atma Töreni

Sancaktepe Belediye Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının temel atma töreni Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sancaktepe ilçesi Abdurrahmangazi Mahallesinde düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem ve davetliler katıldı.

Mehter Marşı, halk oyunları ve sanatçıların seslendirdiği türkülerle başlayan program katılımcılar ve davetlilerin açılış konuşmasıyla sürdü.

Temel atma töreninde kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin yeni hizmet binasının hayırlı olmasını temenni etti. Başkan Topbaş, daha sonra İstanbul’da Gezi Parkı eylemlerinde yakılarak ve taşlanarak hasar gören İETT otobüslerine değindi. Topbaş, “Maalesef 99 otobüsümüzü yaktılar. Bir tarafta yapanlar bir tarafta yakanlar. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Bazı bölgelerden otobüs seferlerinden eksikliklerden bahsediliyor. Milletin kullandığı araçları ne hale getirdikleri milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. Biz Sancaktepe’nin, İstanbul’un her noktasına, hatta Marmaray'la en doğuya, en batıya gidebilecek sistemleri birbirine bağlayan metro sistemlerimizi başlattık” diye konuştu.

Temeli atılan hizmet binasının hayırlara vesile olmasını temenni eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da Lice’de yaşanan olaylara değindi. Babuşçu, “Dün akşam Lice’yi provoke etmek üzere ortaya konulan bir senaryo için İstiklal’den Taksim’e yürüyenlerin Lice sloganlarını nasıl yorumlamak gerektiği konusunda bir cümle söylemek istiyorum. Lice niye direnecek, esrar tarlaları daha yaygın olabilsin ve oradan rant temsil eden baronlar istikrarlı bir şekilde baronluklarını sürdürebilsinler diye mi Lice direnecek? diye sordu.

Ardından kürsüye davet edilen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise “Öncelikle halka hizmeti Hak'ka hizmet bilen bir kadronun eserine şahitlik etmek üzere kendi gönlünüzle buraya geldiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı.

Yılmaz, “Sayın Başkan da söyledi, ‘biz hizmet ehliyiz’ dedi.

‘Bu kadroyu yapan ol, yıkan olma’ denildi dolayısıyla bugün burada neler yapıldığını, neler yapılacağını sadece bugün için değil yarın içinde neler yapılacağına şahitlik etmek için geldik. Çünkü biz biliyoruz ki insandan geriye eseri kalır, eseri olmayanın yerinde de yeller eser. İşte bu kadro gitse de eseri ile anılacaktır” dedi.

Bakan Yılmaz, “Yine sayın milletvekilimiz söyledi belediyecilikte markayı bu kadro kurdu, sayın başbakanla başladı Topbaş Beyle devam ediyor. İlçelerde de İsmail Erdem ile devam ediyor. Bu kadro inanınki yarın ahiret gününde karınca gelir kendinden hesabını sorar, hakkını alır. Dolayısıyla bir karıncayı bile incitmez. Yine bu kadro inanır ki gölgesinde otur ama yaprak senden incinmesin der ve bir yaprağı bile incitmez” diye konuştu.

AK Parti'nin yapılan hizmeti iyi anlatamadığına vurgu yapan Bakan Yılmaz, “Mehmet Akif’in bir sözü var AK Partinin hatası yok mu? Bir hatası var yaptığımız hizmetleri milletimize anlatamıyoruz. Biraz önce Kadir Topbaş Bey söyledi ‘geçmişte eve su gelmezdi. Bu suların gelmediği günleri anlatmak için anma günleri mi yapsak. Çöp dağları olduğu zaman numune olsun diye çöp dağımı yapsak’ Eğer gerçekten bizim bir hatamız varsa yapmış olduğumuz hizmetleri ne genç nesile anlatabildik nede milletimize. Ama biz şuna inanıyoruz ki insanlar yanılır ama bu millet yanılmaz. Bu toplumun vicdanı yanılmaz. Geçmişte çalışanlara da hükmünü verdi, bugün çalışanlara ve kendine hizmet edenlere de hükmünü verecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet hep birlikte inşaat alanındaki iş makinesinin düğmesine basarak binanın temelini attı.
Kaynak: İHA