Atatürk'ün Urla'ya Gelişinin 87. Yıl Dönümü Kutlandı

İZMİR - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Urla ilçesine gelişinin 87. yıl dönümü törenle kutlandı.

Urla Jandarma Kavşağı ve Cumhuriyet Meydanı arasında düzenlenen kortejde, Mustafa Kemal Atatürk'ü sinema sanatçısı Göksel Kaya canlandırdı.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün çizdiği hedef doğrultusunda çalıştıklarını belirtti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gücünü ve inancını Türk milletinden aldığını ifade eden Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Yanmış ve yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden çağdaş ve demokratik yepyeni bir devlet kuran Atatürk, karış karış Anadolu'yu gezmiş, halkını dinlemiş, dertlerine çözüm yolları aramış ve halkından kopmamıştır. İlke ve inkılaplarını ülkemizin her bir köşesine yayabilmek amacıyla yurt gezisine çıkan Mustafa Kemal Atatürk, 30 Haziran 1926 tarihinde Urla'ya gelerek ilçemizi onurlandırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Urla'yı ziyareti sırasında, savaşın kazanılmasıyla her şeyin bitmediğini, ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için yapılması gereken çok iş olduğunu söylemiştir. Urlalılar, geçmişte olduğunu gibi bugün de hayatın bütün alanlarında cumhuriyete ve Atatürk'ün mirasına katkıda bulunma, o mirasa daha da değer katarak gelecek nesillere aktarma çabası içindedir. Bizler, Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için uygarlık yolunda ilerliyoruz ve ilerlemeye devam edeceğiz."

Törene, Kaymakam Şehmus Günaydın'ın yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA