Kerkük Şehitleri İçin Kocatepe'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Irak'ın Kerkük şehrine düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için Kocatepe Camii'nde cuma namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kerkük Şehitleri İçin Kocatepe'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Cenaze namazına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Riyad Sarıkahya, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sadettin Ergeç, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, Türkmen Kültür Merkezi Başkanı Mustafa Ziya, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanı Fatih Türkcan, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mahmut Kasapoğlu, Ülkü Ocakları Genel Sekreteri Ali Işıner Haşimoğlu ile çok sayıda Türkmen katıldı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından gazetecilere açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk ve İslam coğrafyasının her tarafında acı ve zulmün devam ettiğini belirtti.

Destici, "Irak'ta 25 Haziran'da tertip edilen intihar saldırısında Irak Türkmen Cephesi Ali Haşim Muhtaroğlu ve Vali Yardımcısı Ahmet Koca ile birlikte onlarca Türkmen kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu ilk şehitler değil, belki son da olmayacak. Kamuoyunun ve Türkiye'nin bu konuya duyarsız kalmasını kabullenemiyoruz" diye konuştu.

Asimilasyona ve soykırıma dönüşen saldırıların sona erdirilmesini beklediklerini vurgulayan Destici, yaşanan süreçte Türkmenlerin her türlü açlığa, yoksulluğa, ihanete ve saldırılara karşı onurlu ve şerefli mücadelelerine devam ettiklerini dile getirdi

"GEREKİYORSA IRAK'A NOTA VERİLMELİ"
Destici, Doğu Türkistan'da yaşananlara ilişkin, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng'in Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak saldırı ve operasyonların derhal durdurulması talebinde bulunulması gerektiğini söyledi.

Aynı şekilde Irak'a gerekiyorsa nota verilmesi gerektiğini belirten Destici, "Bugün Irak'ta, Doğu Türkistan'da ve Kafkaslar'ın değişik coğrafyalarında yaşananların acaba binde biri bir Müslüman ülkede Hristiyan nüfusa karşı yapılsaydı, Batı’nın tepkisi ne olurdu? Türkiye'de olmayan hadiseler için bile kıyametleri kopartıp baskı uygulayanlar, acaba neden Irak'ı ve Doğu Türkistan'ı görmezden geliyor, Çin ve Rusya'nın zulümlerini niye görmezden geliyor?" ifadelerini kullandı.

"35. MADDENİN DEĞİŞTİRİLMESİ YETERLİ DEĞİL"
Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun değiştirileceği yönündeki açıklamalara ilişkin olarak da Destici, "Parti olarak bu maddenin (35. madde) toptan kaldırılmasını, değişikliğin yeterli olmayacağını söyledik. Ama şimdi bu madde 'Dışarıdan gelecek tehditlere karşı' diye değiştiriliyor. Dışarıdan gelecek tehditler ne? Sanal ortamdan da ekonomik anlamda da tehdit gelebilir. İçeriğin daha netleştirilmesi lazım. 'Dışarıdan gelecek askeri tehditlere karşı' diye değiştirilmesi lazım" dedi.

"Darbe" suçunu işleyenlerin askeri mahkemelerde yargılandığını hatırlatan Destici, "Darbe suçu işleyenlerin sivil mahkemelerde yargılanması lazım. Söz konusu suçu işleyenlere yönelik alt sınır 1 ay, üst sınır 5 yıl gibi komik bir ceza müeyyidesi var. Alt sınırın en az 2 yıl olması gerekir" diye konuştu

Kaynak: İHA