Mersin Serbest Bölge'de 'Sahte Evrakla Mal Kaçırma' İddiası

İçel Serbest Bölgesi’nde bazı eski yöneticiler hakkında, 'hacizli malları sahte evrak düzenleyerek kaçırdıkları' iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Mersin Serbest Bölge'de 'Sahte Evrakla Mal Kaçırma' İddiası
Avukat Abdullah Erkol tarafından yapılan suç duyurusunda, 'görevi kötüye kullanma, hak kullanımını engelleme, evrakta sahtecilik ve sahte belge düzenleme ile nitelikli dolandırıcılık' suçları işlendiği iddia edildi. Dava dilekçesinde yer alan iddiaya göre, 2001 yılının Serbest Bölge Müdür Vekili, Müdür Yardımcısı, İçel Serbest Bölge İşletmes Genel Müdür Yardımcısı ve liman müdürünün de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında cezai işlem yapılması talep edildi.

Av. Erkol, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, hacizli malların İcra Müdürlüğü'nün imzası olmadan başkasına sahte belgelerle kaydırılmasının söz konusu olduğunu öne sürdü. Erkol, "O dönemde İcra Müdürlüğü kanalıyla bir malı haczetmiştik. Bu malın daha sonra sahte belgelerle başkası teslim edilmiş. Bizim mallarımız böylece yok edilmiş. Bir belge ibraz ettiler. Ancak o belgede imzası olduğu iddia edilen kişi; bu imzanın kendisine ait olmadığını, o dönemde cezaevinde olması nedeniyle böyle bir imza atmasının söz konusu olamayacağını İcra Müdürlüğü'ne bildirdi. Biz de müvekkilimizin mağdur olması nedeniyle şikayetçi olduk" dedi.

Kaynak: İHA