AK Parti Gaziantep İl Danışma Kurulu Toplantısı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, “Biz bu olaylarda şunu gördük bizler ve diğer insanlar bu gençlere 2002 yılından önce bu memlekette hangi sıkıntılar yaşandı. Türkiye’miz nerelerden nereye geldi biz anlatamamışız” dedi.

AK Parti Gaziantep İl Danışma Kurulu Toplantısı
AK Parti Gaziantep Haziran ayı İl Danışma Kurulu toplantısında açılış konuşmasını yapan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Uzer, yaşanan olaylarda gençlere ve insanlara ülkenin sıkıntılarını anlatamadıklarını ve bu ülkenin zor şartlar altında kurulduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, “AK Parti iktidara geldiğinde 5 yaşında ve 10 yaşında olan çocuklar bugünün 18 veya 20 yaşında gençleridir.

Biz bu olaylarda şunu gördük bizler ve diğer insanlar bu gençlere 2002’den önce bu memlekette hangi sıkıntılar yaşandı. Türkiye’miz nerelerden nereye geldi biz anlatamamışız. Bakıyorsunuz elit bir ailenin çocuğu bile attığı mesajlar ve yaptığı hareketler ile bu işin arkasında olan iç ve dış karanlık güçlere hizmet ediyor. Demek ki o dönemin çocukları 1940 dönemini ve 1980 ihtilalini, 28 Şubat sürecini ve 2001 krizlerini bilmiyor. Bugün o gençler bunları bilmediklerinden dolayı Türkiye’ye kendilerine göre bir yol biçmeye, bir şekil vermeye çalışıyorlar. Hükümetimizi tenkin edebiliyorlar. Sayın Başbakanımızı tenkin edebiliyorlar. Çünkü bunlar yokluk görmediler. Onlar darlık görmediler. Onlar siyasi kriz görmediler. Onlar akılları yettiğinde sayın başbakanımız iktidarda idi Ak parti iktidardaydı ve yolunda giden bir şeyler vardı. Bu çocuklar bugün Türkiye’nin geldiği bu noktayı bilmediğinden bu çocuklar şuanda ki duruma bir başka arayış içindeler. Öncelikle çocuklarımıza kendimiz ülkemizin yaşadığı o karanlık kötü günleri anlatmamız lazım. Bizim çocuklarımız bile birileri ile hareket edebiliyor. Nedeni geçmişi bilmiyorlar” dedi.

Yaşanan olayların ilk olarak masumane bir şekilde başladığını belirten Uzer, “Şimdi olaylar masumane bir talep ile başladı.

Şu kadar ağaç kesilecek, şuraya iş merkezi olacak, park olacak fakat neticede gördük ki bunların hepsinin altı boş neticede iç ve dış güçlerin el ele vermesi ile çok uzun bir zamandan beri hazırlanan bir provokasyon vardı. Ama bunu sonradan çok insan anladı ama maalesef iç içten geçti. Sayın başbakan bunlara çapulcu dedi.

Bunlar gerçekten çapulcudur. Kim çapulcudur. Trafik levhasını yerinden söken, MOBESE kameralarını söküp yere atan, polis araçlarını yakanlar bunlar çapulcudur. Ama bu olaylara gerçekten cevre duyarlılığı ile ilk başta sahip çıkan fakat sonradan oradan çekilmelerine rağmen olayların onların adına birileri tarafından illegal örgütler tarafından devam edilmesi maalesef ülkemizde çok büyük yara ve tahribatlar oluşturmuştur” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklama sonrası toplantı basına kapalı gerçekleşti.
Kaynak: İHA