Yiğitali'de İkinci Dönem Kamp Ateşi Yakıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BURFAŞ ve Büyükşehir Belediyespor'la birlikte düzenlediği gençlik ve izci kampının ikinci dönem kamp ateşi Başkan Recep Altepe'nin de katıldığı coşkulu bir organizasyonla yakıldı.

Yiğitali'de İkinci Dönem Kamp Ateşi Yakıldı
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, Türkiye İzcilik Federasyonu İl Temsilcisi Ali Mutlu, Kamp Sorumlusu Mustafa Altay, izci liderleri ve kampa katılan öğrencilerin iştirak ettiği Yiğitali köyündeki organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler, ikinci dönem kamp ateşini tezahüratla karşıladıkları Başkan Altepe'yle birlikte yaktı.

Organizasyonun 'Bursa'nın gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlansın' diye düzenlendiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecekte misyon ve vizyon sahibi olmanın önemine işaret etti. Bursa'nın gençlerinin en iyi eğitimleri alması gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, "İnsanlığa medeniyeti öğreten Bursa'da yetişiyorsunuz, büyük sorumluluğunuz var. Biz sizlerden çok şey bekliyoruz. Her alanda öncü ve lider olmanız için bu organizasyonları düzenliyoruz" diye konuştu.

Kamp süresince gençlerin gerek ferdi, gerekse takım olarak donanımlı bir şekilde eğitileceğini, kampta izcilikten darta, bisiklete binmekten dağcılığa kadar tüm alanlarda kurslar verileceğini açıklayan Başkan Altepe, "Bununla birlikte başta çevre konusunda olmak üzere her alanda öncü ve liderlik yapabilen gençler olacaksınız. Onun için yöneticilerimizle, hocalarımızla, her türlü imkanımızla buradayız." şeklinde konuştu.

İkinci dönem gençlik ve izcilik kampı, 10-14 yaş grubuna yönelik olarak 4 dönem şeklinde planlandı. Her dönemde 400 öğrencinin yararlanabileceği kamp, toplamda 2 bin öğrenciye ev sahipliği yapacak. Kampta el sanatları, halk oyunları, binicilik, oryantiring, okçuluk, bisiklet, dağcılık ve kent rehberliğiyle ilgili dersler verilecek.
Kaynak: İHA