MARBİAD, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Öztop'u Ağırladı

MALATYA - Malatya Rahime Batu Mezunu İşadamları Derneği , Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter vekili Mesut Öztop'u ağırlayarak ajansın destekleri hakkında üyelerini bilgilendirdi.

MARBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Ilıcak, firmalara hibe ve desteği olan devlet kurumlarının yetkililerini davet edip üyelerinin istifadesine sunduklarını belirtti.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop da MARBİAD üyesi işadamlarıyla bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade ederek, ilin ve bölgenin kalkınması noktasında işadamlarıyla ortak çalışmalar yapmayı ve istişare halinde olmayı önemsediklerini kaydetti.

Ajansın Malatya'da 2010 yılında çalışmalarına fiili olarak başladığını anımsatan Öztop, ajansın çok sayıda sektörel rapor hazırlayıp, ulusal ve uluslararası organizasyonlar gerçekleştirdiğini, bugüne kadar 9 proje teklif çağrısı yaptıklarını ve bu kapsamda 50 proje başvurusu olduğunu vurguladı. Bu projelerden 15'inin desteklendiğini kaydeden Öztop, bu yılki teklif çağrısının Kasım ayında olacağını bildirdi.

Kaynak: AA