Mersin POMEM'de Mezuniyet Coşkusu

İçel Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) mezuniyet töreni yapıldı.

Mersin POMEM'de Mezuniyet Coşkusu
Törende 422 polis adayı yemin ederek, diplomasını aldı.
12. dönem mezuniyet törenine, İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, POMEM Müdürü Çetin Çelik ile il protokolü ve aileler katıldı.

Törende ailelerin fotoğraf makinesi ve kameralarla ile mezuniyeti çekmeye çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.

Törende konuşan İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, törende bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Emniyet teşkilatına güç ve katkı verecek, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için mücadele edecek polis adaylarını kutlayan Güzeloğlu, "Türkiye 2023 yılı hedefine doğru ilerleme sürecindeki en önemli konularından bir güvenliktir. Dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi planlayan Türkiye'de güvenlik güçlerimiz başarılı adımlarla ilerliyor. Türkiye'nin dış ve iç tehditlere karşı koyabilmesi için güvenlik, vazgeçilmez unsurlarımızdandır. Bu doğrultuda ilerleyen Türk polisi başarıyla adından söz ettiriyor" şeklinde konuştu.

Türk Emniyet Teşkilatı ve polisinin her geçen yıl geliştiğini, bilim ve teknoloji ile daha sıkı bir işbirliği elde ettiğini belirten Güzeloğlu, "Polis adaylarının aldıkları eğitimler ve bunun bilinciyle meslek yaşamlarında çok önemli ve değerli görevlerde bulunacaklardır. Hukuka bağlı, insan haklarına dayalı ve her yönüyle toplum desteklilere uygun olarak, çağdaş, bilimsel ve tüm teknikleri bünyesinde barındıracak yöntemlerle hem iç hem de dış mücadele noktasında genç polislerimiz inanıyorum ki, çok büyük ve önemli hizmetlerde bulunacaklardır. Bugün mezun olan polis adaylarımızın Allah yollarını açık etsin ve korusun" dedi.

POMEM Müdürü Çetin Çelik ise, bu dönemde 422 polis adayının ağırlıklı olarak sosyoloji ve psikoloji dersleri aldığını belirterek, "Eğitimini tamamlayan 422 polis adayının insan haklarına saygılı, meslek formasyonu alan fakülte mezunudur. Kitapların yanı sıra kendilerine verilen teknolojik ekipmanlarla daha donanımlı hale getirilen polis adaylarımız vatanımızın bütünlüğü için ellerinden geleni yapacaktır. Mezun olan adaylarımız burada öğrendiklerini 17. Akdeniz Oyunları'nda uygulama fırsatı bulacaktır. Toplumla iç içe olan adaylarımız bundan sonraki yaşamlarında polis teşkilatının birer neferi olarak görev yapacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul birincisi Ömer Şahin, yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı. Ayrıca, il protokol üyeleri okulu ilk 10 sırada bitiren polis adaylarına hediye verdiler. Ardından ise polis adayları yemin ederek, diplomalarını aldılar.

Törende ayrıca araç eğitmeni polis memurları tarafından dubalar arasında slalom şov yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan şovda, insanlara ABS freninin önemi gösterildi.
Kaynak: İHA