Suriyeliler Konteyner Kente Yerleştiriliyor

Suriyeli mültecilerin Malatya’da konteyner kente yerleştirilmesine başlandı.

Suriyeliler Konteyner Kente Yerleştiriliyor
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından, Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için Malatya’da kurulan 10 bin kişilik konteyner kente 173 kişilik ilk mülteci kafilesi yerleştirildi.

Hatay’ın Altınözü ilçesinden sabah saatlerinde yola çıkan 173 Suriyeli mülteci, 2 bin konteynerden oluşan Beydağı Konaklama Tesislerine getirildi.

Minibüslerle getirilen mülteciler, kayıt kabulün ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolleri sonrası aşı yapılan mülteciler, konteyner kente yerleştirilmeye başladı.

Bu arada mültecilerin konteyner kente getirilişini haber yapan basın mensupları da aşı oldu.

Malatya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Hamza Demiralp, ilk etapta 173 Suriyelinin Malatya'ya geldiğini kaydederek, “Misafirlerimizi kayıt kabulden geçirdikten sonra sağlık aşılarını yaptırıyoruz. Bunun yanında rutin muayeneleri de yapıldıktan sonra konaklayacakları konteynerlere yerleştiriyoruz” dedi.

Demiralp, ilk kafilenin Hatay Altınözü’nden geldiğini ifade ederek, “İkinci grubumuz Perşembe günü Nizip’ten gelecek. İkinci grupta da 150 kişinin gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA