İki Gazeteci Doğdukları İlçenin Basın Tarihini Yazdı

Balıkesir - İki gazetecinin doğdukları ilçenin basın tarihini kaleme aldığı "Bandırma'nın Basın Yolculuğu" kitabının tanıtımı ve imza günü yapıldı.

24. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali programı kapsamında, belediye nikah salonunda gerçekleşen imza gününde, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen tarafından yazılan, sponsorluğunu Banvit'in yaptığı belgesel nitelikli kitap, okurlarla buluştu.

Balıkçı ve Pesen, özenli bir çalışma dönemi sonucunda hazırladıkları bu kitabın, alanında ilk olduğunu belirterek, gelecek için kaynak niteliğini taşıdığına dikkati çektiler.

Yaygın ve yerel gazeteciliğin, basın ilke ve ahlakına uyulması açısından birbirinden ayrı düşünülemeyeceğine vurgu yapan Balıkçı ve Pesen, "Gazetecilik, ancak bu doğrultuda gerçekleştirilirse toplumun gereksinmelerine yanıt verebilir" dediler.

Konuşmaların ardından CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, gazeteci Balıkçı'ya, Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu da Pesen'e plaket verdi.

Kitap tanıtımı ve imza gününe, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA