Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Yetki Belgesi Sahiplerine Sertifikaları Verildi

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Yetki Belgeleri sahiplerine Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen tören ile belgeleri verildi.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Yetki Belgesi Sahiplerine Sertifikaları Verildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan İl Müdürü Okan Yılmaz, üreticilerin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması amacıyla Serbest Tarım Danışmanlığı Sisteminin geliştirilmesi için çaba sarf edildiğini kaydetti.

Bu kapsamda Nevşehir’den 3 kişinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen sınava girerek Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sertifikasını ve daha sonra işlemlerini yaptırarak Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Yetki Belgelerini aldıklarını söyleyen Yılmaz: “Bu yetki ile sözleşme imzaladıkları işletmelerin daha karlı ve etkin bir yapıya kavuşması için serbest olarak faaliyet gösterecekler ve müracaat ettikleri taktirde destekleme ödemesi alacaklardır” dedi.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından Nevşehir’de Serbest Tarım Danışmanı olarak faaliyet gösterecek olan Ziraat Mühendisi Sema Yolal, Ziraat Mühendisi Necip Karataş ve Tekniker Ali Öztürk’e sertifikaları verildi

Kaynak: İHA