Sgk Müdürü Poyraz; “Kayıt Dışı, Kaçak ve Haksız Rekabeti Önlemeye Çalışıyoruz”

SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz kayıt dışı, kaçak ve haksız rekabeti önlemeye çalıştıklarını söyledi.

Sgk Müdürü Poyraz; “Kayıt Dışı, Kaçak ve Haksız Rekabeti Önlemeye Çalışıyoruz”
SGK Aydın İl Müdürü olarak tekrar göreve başlayan Yavuz Poyraz, Müdür Yardımcıları Cafer Çakır ve Mehmet Dişçi ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

13-19 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlayacaklarını belirten Poyraz, etkinlikler ile ilgili açıklama yaptı. Hafta içerisinde İl Müdürlüğü olarak yapacakları tüm etkinliklerinin temel amacının kamuoyunda sigortalı istihdamını teşvik etmek ve sosyal güvenlik bilincini artırmaya yönelik bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak olduğunu belirtti.

BAĞ KUR ve SSK’nın SGK çatısı altında birleştiğini hatırlatan Poyraz, “Ancak, hala halkımızda bu ayrımın alışkanlığı var. Aydın’daki minibüslerde dahi BAĞ KUR, SSK yazıları yazıyor. BAĞ KUR’lu ve sigortalı arasındaki farklılıklar giderildi” dedi.

Kayıt dışıyı önlemek için çalışmaların sürdüğünü belirten Poyraz, “Kayıt dışı, kaçak ve haksız rekabeti önlemeye çalışıyoruz. Bize gelen ihbarları değerlendiriyoruz. Haksız rekabet konusu çok önemli. Aynı işi yapıp, sigortalı işçi çalıştıran işyerinin yanında sigortasız işçi çalıştıran firmanın ekonomik yükü azalıyor oluyor. Bu da haksız rekabeti getiriyor. Bunu önlememiz lazım” diye konuştu.

980 BİN AYDINLI HİZMET ALIYOR
Aydın’ın 2013 sayımına göre nüfusunun 1 milyon 6 bin olduğunu ifade eden Poyraz, “980 bin Aydınlı’ya hizmet veriyoruz. Bu çok büyük bir rakam” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA