Gaziantep'te Bazı Sivil Toplum Kuruluşları Sürece Destek Verdiğini Açıkladı

Gaziantep'te bazı sivil toplum kuruluşları çözüm sürecine destek verdiklerini açıkladı.

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, oluşturulan "Barış Komisyonu" adına yaptığı açıklamada, uzun yıllardır devam eden çatışma sürecinin Türkiye ' nin çok kimlikli, çok dilli, çok inançlı dokusunda büyük tahribatlara yol açtığını savundu.

Sorunun yaklaşık 35 yıldır bir çözüm yöntemi olarak benimsenen şiddet politikalarıyla adeta çözümsüzlüğe mahkum edildiğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"Bu süreçte akan sadece kan ve gözyaşı olmuş, toplumun bir arada yaşama özlemi tahrip edilmiştir. Bu yıl nevruzda yapılan açıklamalar ve yaşanan gelişmeler üzerine, ülkemizin demokratikleştirilmesi için büyük bir çaba gösteren demokratik kitle örgütleri, partilerin, derneklerin ve sendikaların temsilcileri olarak sorununun demokratik yöntemlerle ve Türkiye toplumunun her alanda özgürleşmesine katkı sunacak bir anlayışla çözümünü destekliyoruz. Bu sürecin mümkün olduğunca şeffaf hale getirilmesi ve demokratik kanallarla yürütülmesi büyük bir toplumsal ihtiyaçtır."

Koç, TBMM ' den başlayarak, çözüme katkı sunabilecek bütün taraf ve kesimleri, sürecin parçası haline getirmenin, demokratik, adil, kalıcı çözümü hem kolaylaştıracağını hem de hızlandıracağını kaydetti.
Kaynak: AA