Başkan Altay’dan Emekliler Konağı Ziyareti

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akıncılar ve Özalan Emekli Konağ’ını ziyaret etti
Selçuklu Belediyesi tarafından ilçenin farklı yerlerine emeklilerin sosyal hayatlarını canlandırmak ve birlikte vakit geçirebilmelerini sağlamak amacıyla yaptırılan emekli konakları yoğun ilgi görüyor.

Başkan Altay’dan Emekliler Konağı Ziyareti
Emekli konaklarından faydalanan vatandaşlarla bir araya gelmek için Akıncılar ve Özalan Emekli Konaklarını ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, emeklilerden gelen istek ve önerileri dinledi. Selçuklu’da yaşayan her bireyin ihtiyacına cevap verebilecek hizmetler yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Belediyecilik hizmetlerinde hemşehrilerimizin ihtiyacı olan birçok alanda proje üreterek bu projeleri hayata geçiriyoruz. Emekliler Konağı da bunlardan biri. Günlerinin büyük bir bölümünü bu lokallerde geçiren emekliler, gerçekleştirilen etkinliklerle zamanlarını iyi bir şekilde değerlendiriyor ve birlikte vakit geçiriyorlar” dedi.

Emekli konakları sayesinde emeklilerin sosyal hayattan kopmadıklarını söyleyen Başkan Altay, “Sakarya, Akıncılar, Hocacihan, Özalan ve Gazalya Hatun’da bulunan emekli konaklarımızdan yaklaşık 7 bin emekli faydalanıyor. Yakında hizmet vermeye başlayacak Selçuki Hatun ve Dumlupınar Emekli Lokalleri ile daha fazla emekliye ulaşacağız. Lokallerde bir araya gelen emekliler kitap, dergi, gazete okuyor ve çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. Bu etkinliklerden bir tanesi de emeklilerden oluşan ilahi korosu. Farklı emekli konaklarından gelen 30 emekli, ilahi korosu oluşturdu ve Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında güzel bir konser verdiler” dedi.

Selçuklu Belediyesi olarak her yaş grubundan insana kaliteli ve daha modern bir yaşam kalitesi sunmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Altay; “Kısa zamanda hizmete açtığımız sosyal tesislerin dolu olduğunu görmek yatırımın ne kadar gerekli ve yerinde olduğunu gösteriyor. Bu tesisler, yapılan tüm hizmetler sizin yaşam kalitenizi arttırmak için yapılıyor. Sizler hizmet aldıkça bizim mutluluğumuz artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA