Kepez’den Kalp Sağlığı Hizmeti

Kepez Belediyesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile organize ettiği “Her Durakta Sağlık” projesi kapsamında, gezici sağlık tırıyla mahallelerde gerçekleştirdiği ücretsiz kalp sağlığı taramasını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kepez’den Kalp Sağlığı Hizmeti
Son olarak Teomanpaşa Mahallesi’ne konuşlanan gezici sağlık tırında görev yapan doktor ve hemşireler tarafından mahalle sakinlerinin muayene ve kontrolleri yapıldı. Mahallede çok sayıda vatandaşın sağlık tırında verilen kalp taraması hizmetinden faydalandığını söyleyen Teomanpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir, kendilerine bu hizmeti sunduğu için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.

“Her Durakta Sağlık” projesi kapsamında şu ana kadar dokuz mahallede, 1051 kişi EKG (Elektrokardiyografi), 1023 kişi açlık kan şekeri ve tansiyon, 118 kişi hemogram ve biyokimya kontrollerinden geçirildi. Bu kontroller neticesinde 25 kişi, görülen lüzum üzerine Eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji ve dahiliye polikliniklerine sevk edilerek, gerekli muayeneleri yaptırıldı.

Gezici sağlık tırında, mahalleliye kalp sağlığı ve son tedavi yöntemleri konusunda eğitim verilip, ücretsiz kalp taraması yapıldığı, total kolesterol ve şeker ölçümünün yapıldığı belirtildi. İşlemler uygulanırken, aynı zamanda bel çevresi ölçümü yapılıp beden kitle indeksinin hesaplandığı ve kişinin EKG (Elektrokardiyografi) için ayrı bir odaya alınarak muayenesinin yapıldığı kaydedildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Her Durakta Sağlık” projesiyle, günümüzün en büyük sağlık sorunlarının başında gelen, genç, yaşlı ülkemizde her yıl 200 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kalp hastalıklarının, erken tanı ve kontrollerle önlenmesi amacıyla ilçenin 16 mahallesinde tam donanımlı sağlık tırıyla vatandaşlara yerinde sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA