Fuhuş Operasyonu Davasında Cezalar Açıklandı

Konya’nın Akşehir ilçesinde geçtiğimiz yıl Nisan ayında gerçekleştirilen fuhuş operasyonu kapsamında yargılanan şüphelilere 1,5 ile 49 yıl arasında çeşitli hapis cezaları verildi.

Fuhuş Operasyonu Davasında Cezalar Açıklandı
2012 yılı Nisan ayında yapılan operasyonda fuhuş, fuhuşa aracılık ve haksız kazanç temin ederek çıkar amaçlı suç örgütü kurma suçundan dolayı Akşehir merkez ile Uşak’ta yapılan operasyonlarda 19 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 3’ü tutuklanmış, 16’sı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, fuhuş, fuhuş için yer temin etmek ve yolunu kolaylaştırmak nedeniyle yargılanan zanlılar çeşitli cezalara çarptırıldı. Sanıklardan tutuklu yargılanan ve örgüt lideri olduğu iddia edilen Musa B’ye 49 yıl hapis cezası verilirken, Sevgi Y. 11 yıl, İsmail Ç. 11 yıl, Figen K. 17 yıl ve Hasan Y. 14 yıl ceza aldı. Geri kalan 14 sanıktan 2’si beraat ederken, kalan 12 sanık ise 1,5 yıldan az olmamak koşuluyla çeşitli hapis cezalarına çarptırılırken, her sanık için Yargıtay’a temyiz yolu açık olmak üzere karar verildiği öğrenildi.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturmayı bizzat yürüttüğünü, Akşehir’in suç örgütlerinden temizlenmesi konusunda çalışmalarının devam edeceğini belirterek, bu operasyonda emeği geçen tüm Polis teşkilatı mensupların ve yargı mensuplarına teşekkür etti.
Kaynak: İHA