Düziçi Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Osmaniye - Düziçi Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi Kaymakam Nevzat Şengök tarafından açıldı.

Şengök, Düziçi Anadolu Öğretmen Lisesi Çok Amaçlı salonda yapılan serginin açılışında, Düziçi Halk Eğitim Merkezi kurslarının Osmaniye genelindeki başarılarıyla herkese örnek olduğunu söyledi.

Halk Eğitim Merkezi kurslarının usta öğreticiler açısından bir istihdam kaynağı da olduğunu ifade eden Şengök, "Kurslarımız, kursiyerlerimizin sosyalleşmesi açısından büyük bir önem arzediyor. Belki bizim yarım saatte gezip beğendiğimiz eserleri ortaya çıkarmak adına haftalarca, aylarca el emeği göz nuru dökmüş hanımefendilere ben burdan teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sarı da Düziçi Halk Eğitim Merkez ve İş-Kur işbirliğinde düzenlenen 9 kursa devam eden ve belge alan 203 kursiyere 244 bin 420 lira ödeme yapıldığını kaydetti.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Gülşen Günay ise 2012-2013 eğitim öğretim yılında açılan 562 kursa 10 bin 388 kursiyerin kayıt yaptırdığını söyledi.

Günay, sergide el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, tekstil teknolojisi, sanat ve tasarım-resim dallarında eğitim alan 5 bin 709 kursiyerin ürünlerinden bazılarının sergilendiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Şengök, Düziçi Belediye Başkan Vekili Mehmet İçtin, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç tarafından serginin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA