Sarıkamış'ta "10 Bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor" Projesi

Kars - Sarıkamış'ta "10 Bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor" Projesi başlatıldı.

Sarıkamış Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Kalkınma Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı SODES projeleri kapsamında "10 Bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor" adlı projeyle ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda kitap dağıtımı başladı.

Kitap dağıtımı için Gazipaşa Ortaokulu'nda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, uygulanan projeyle okul kitaplıklarını güncel kitaplarla roman ve hikayelerle donatıp zenginleştirerek öğrencilere daha çok okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini söyledi.

Okuyan ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin sayısına göre kitap aldıklarını belirten Ermiş, "Burada bir sınıfa 40 kitap dağıtılmış ise her öğrenci arkadaşıyla okuduğu kitabı değiştirmek suretiyle 40 kitap okumuş olacak. Yine projenin devamında ödüllü kitap okuma yarışmaları düzenleyerek kitap okumaya olan ilgiyi artırmayı amaçlamaktayız" diye konuştu.

Ermiş, projenin kabul edilip uygulanmaya başlanmasının yıl sonuna denk gelmesinin önemli olmadığını, şimdiden okul kitaplıklarını önümüzdeki yıllar için hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ermiş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, öğrencilere kitaplarını dağıttı.

Kaynak: AA