Kırıkkale Valisi Kolat'tan Karakeçili İlçesine Ziyaret

Kırıkkale - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Karakeçili ilçe Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı ve ilçe Belediye Başkanı Salih Avan'ı ziyaret etti.

Vali Kolat, ziyaretlerinin ardından Karakeçili Meydan'ında, 30 çiftiçye İl Özel İdare kaynakları kullanılarak alınan bin 500 aşılı Kaman-1 ceviz fidanını dağıttı.

Kolat, ceviz dağıtımında yaptığı konuşmada, Karakeçili ilçesinin güzel bir yer olduğunu, tarım ve hayvancılık açısından da iyi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu anlamda Karakeçili'ye ne kadar hizmet getirsek azdır diye düşünüyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün, İl Özel İdareSİnin de destekleriyle kentimizde bazı proje çalışmaları var. Gerek ceviz konusunda, gerekse üzüm bağı yetiştiriciliğinde olsun çalışmalar devam ediyor. Bütün mesele buralar geçmişte çok daha canlıyken son yıllarda bir çok ilçe ve beldelerimizde boşalmalar oldu. Herkes büyük kentlere gider oldu. Bakıyoruz buralarda genç nüfus çok az. Herkes büyükşehirde bir iş bulayımda ne olursa olsun havasında gidiyor. Ama büyükşehirlerde de hayat artık daha zor ve zor şartlarda devam ediyor."

Kolat ve beraberindekiler daha sonra ilçede yapımı süren Karakeçili İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemerde bulundu.

Kaynak: AA