Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Dinar:” Selimiye Camii'nden Sonra Edirne’nin Lokomotifi Ciğer”

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, yaptığı açıklamada Edirne’nin tanıtımında tava ciğerin önemli rol oynadığını belirtti.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Dinar:” Selimiye Camii'nden Sonra Edirne’nin Lokomotifi Ciğer”
Dinar, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;” Edirne’nin tanıtımında Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Caminden sonra lokomotifi tava ciğerdir. Edirne’ye gelen yerli ve yabancı turistlerimiz tarihi mekanlarımızdan Selimiye Camii, Eski Camii, Üç şerefeli caminin yanı sıra, Şükrüpaşa anıtı, II. Beyazid Camisi ve Külliyesi, Edirne Müzesi, Sarayiçi Balkan Savaşı Şehitliği, Lozan Anıtı ve Müzesi, Rüstempaşa Kervansarayı, Arasta Çarşısı, Alipaşa Çarşısı, Edirne Sarayları ve Sarayiçi’ni gezerek Edirne tarihini, tarihi güzelliklerin yanı sıra doğal güzelliklerini de doyasıya görüp inceliyorlar. Tarihi değerlerin yanında Edirne tava ciğerimizde Edirne’nin tanıtımında önemli rol oynuyor.”
Dinar, 31 Mayıs- 2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Bando ve Ciğer festivalinin de Edirne’yi önemli bir çekim merkezi olacağını ifade ederek;” Bu hafta sonu gerçekleştirilecek festival ile binlerce yerli ve yabancı turisti Edirne’ye bekliyoruz. Balkan ülkelerinden gelecek bandolar konserlerini verirken, Edirne’mize festivalimize gelecek misafirlerimiz tava ciğerimizin nefis tadına bakabilecekler.” Dedi.
Kaynak: İHA