Malatya İşkur İl Müdürlüğü Çeşitli Kurslar Düzenleyecek

Malatya Çalışma ve İŞKUR il Müdürlüğü, hem engelliler hem de kuruma kayıtlı işsizler için çeşitli kurslar düzenleneyecek.

Güneş Engelliler Dayanışma Derneği Malatya Şubesi işbirliğinde İŞKUR'a kayıtlı engelli işsizler için Giysi Tadilatçısı kursu açacak İŞKUR, 12 kursiyere 112 gün boyunca eğitim verecek. 18-60 yaş arası en az ilköğretim mezunu, kuruma kayıtlı işsiz engelli kadın ve erkeklerin katılacağı kurs için seçmeler 29 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

İŞKUR, ayrıca Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri kapsamında,15 yaş üstü, en az ilköğretim mezunu, kadın ve erkek kuruma kayıtlı işsizlerin başvurabileceği Makineci kursu açacak. Yeşilöz Tekstil İnşaat, Gıda, Turizm Limited Şirketi'yle ortaklaşa düzenlenecek kurs için seçmeler de 29 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Mormaş Mobilya İmalat Sanayi firmasıyla Mobilya Dekorasyon Montaj İşçiliği kursu düzenleyecek İŞKUR, 25 kursiyere yüzde 50 oranında iş imkanı sağlayacak. 18-60 yaş arası, en az ilköğretim mezunu, kuruma kayıtlı kadın ve erkeklerin katılabileceği kurs için seçmeler, 30 Mayıs Perşembe günü yapılacak.

Kaynak: AA