Üniversiteden Köy Okuluna Kitap Bağışı

Nevşehir Üniversitesi, ‘Kardeş Okul’ projesi kapsamında Paşalı Şehit Hasan Güven İlkokuluna kitap bağışında bulundu.

Üniversiteden Köy Okuluna Kitap Bağışı
Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç beraberinde Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili Sibel Akbaş, kütüphaneci Gülhan Atılgan, Nevşehir’in Avanos İlçesi Kalaba Beldesine bağlı Paşalı Şehit Hasan Güven İlkokulunu ziyaret etti. Ziyaretlerinde kendilerini Okul Müdürü Sinan Çoban ve öğretmen Sevda Paçacı karşıladı.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Hasan Güven, okullarının Nevşehir Üniversitesi tarafından kardeş okul kabul edilmesinden dolayı Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindekilere teşekkür etti. Müdür Çoban, 38 öğrenci mevcudu bulunan sınıfları gezerek incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’a okul hakkında bilgi verdi.

Nevşehir Üniversitesi olarak geçtiğimiz yıl başlatılan ve geleneksel hale getirilen ‘Kardeş Okul’ projesi kapsamında Nevşehir genelinde bulunan okulları ziyaret ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, özellikle köy okullarını çok önemsediklerini ifade etti.

Daha sonra okulda eğitim gören ana sınıf öğrencileri ile ilkokul öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilerle sohbet ederek kendilerine kitap ve çeşitli hediyeler verdi.

Özverili çalışmalarından dolayı Okul Müdürü Sinan Çoban'’ı tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, kendisine plaket takdim etti. Okul Müdürü Çoban ise, günün anısına Kılıç’a el işlemeli tabak hediye etti.

Okul kütüphanesine kitap bağışıyla son bulan ziyaret sonunda Rektör, Paşalı Şehit Hasan Güven İlkokulu Aile Birliği Başkanı olan Fatih ve Leman Yıldırım çiftinin daveti üzerine kendilerini evlerinde ziyaret etti

Kaynak: İHA