Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelen ve ülkesinde yapılan yanlış enjeksiyon sonucu 3 yıldır yürüyemeyen 71 yaşındaki emekli komutan, 3 haftalık tedavinin ardından yürümeye başladı.

BAE ordusunda üst düzey komutan olarak görev yaptıktan sonra emekli olan 71 yaşındaki Mohammmed Saleh Alkatheeri, 3 yıl önce ülkesinde yapılan iğne sonucu siyatik sinir hasarı yaşamaya başladı.

Aynı zamanda diyabet, böbrek ve kalp rahatsızlığı bulunan Alkatheeri, hayatını yatağa bağlı bir şekilde sürdürmeye başladı.

4 eşi ve 27 çocuğu olan emekli komutan, tedavi için Singapur ve Malezya'ya gitti. Burada yapılan ilaç tedavilerine rağmen iyileşmeyen Alkatheeri, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine tedavi için Türkiye'ye geldi.

Antalya Yaşam Hastanesi'nde tetkikleri yapılan hastanın siyatik sinirlerinde lezyon oluştuğu tespit edildi. Bu nedenle bacak kasları tutulduğu belirlenen ve yapılan elektrik simülasyonu tedavisiyle kasları harekete geçirilen emekli komutan, Fizik Tedavi Uzmanı Evrim Birgül İğrek'in uyguladığı fizik tedavi sayesinde de yürümeye başladı.

Alkatheeri, kendisini sağlığına kavuşturan Türk doktorlara teşekkür etti. Antalya'da kendisini evinde gibi hissettiğini ifade eden Alkatheeri, burada hayatının en güzel günlerini yaşadığını kaydetti.

Mohammmed Saleh Alkatheeri, ülkesine dönünce de oradaki hastalara Türk doktorlarını önereceğini ifade etti.

Alkatheeri, kendi işlerini kendi görebileceği için çok mutlu olduğunu vurguladı.

Alkatheeri'nin iş adamı oğlu Salim Alkatheeri, ülkesine Türkiye'nin "Kurtlar Vadisi ve Muhteşem Yüzyıl" dizileri nedeniyle çok popüler olduğunu söyledi.

-"Ülkemde bunu herkese anlatacağım"-

Türkiye'de sağlık alanında yaşanan gelişmelerden bir arkadaşları aracılığıyla haberlerinin olduğunu dile getiren Salih Alkatheeri, ülkesine dönünce buradaki insanların sıcak yaklaşımını herkese anlatacağını belirtti.

Hastanenin Uluslararası Hasta Departman Koordinatörü Dr. Gökhan Bolat, Alkatheeri'nin BAE'den Türkiye'ye tedavi olmak için gelen ilk hasta olduğunu söyledi.

Dünyada 400 milyon kişinin tedavi olmak için başka ülkelere gittiğini kaydeden Bolat, Türkiye'nin de özellikle Arap baharından sonra bu pastadan payını almak için çalışmalara başladığını, fakat, tanıtım anlamında bazı sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.

Muhabir: Süleyman Elçin / Leyla Ataman Koyuncuoğlu

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA