Köy ve Beldeler Kamerayla Donatıldı

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy Beldesine ikisi araç plakası okuma özelliğine sahip toplam 22 adet güvenlik kamerası kuruldu.

Köy ve Beldeler Kamerayla Donatıldı
Saruhanlı’da Kaymakamlık tarafından “Belde ve Köylerde İnternet Tabanlı Güvenli Amaçlı İzleme ve Kayıt Sistemi” kurulmasına yönelik başlatılan proje kapsamında, Paşaköy Beldesine de güvenlik kamerası kuruldu.

Paşaköy Belediye Başkanı Dilşat Ulaş, gazetecilere yaptığı açıklamada İlçe Jandarma Komutanlığı’nca tespit edilen giriş-çıkış ve belde meydanına toplam 22 adet güvenlik kamerası kurduklarını belirtti.

Kameralardan ikisinin araç plakası okuma özelliğine, diğerlerinde gece görüş özelliği bulunduğunu ifade eden Ulaş, sistemin 40 bin liraya mal olduğunu, kameralara yansıyan görüntülerin İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediyedeki ekrandan canlı izlenebildiğini kaydetti.

Olayların aydınlatılması bakımından kameraların faydalı olduğunu dile getiren Başkan Ulaş, “Geçtiğimiz günlerde beldemizde çalındığı düşünülen bir traktörün, sahibinin yakını tarafından kullanılmak üzere alındığı kameralar tarafından tespit edildi. Olay kolluk kuvvetlerine intikal etmeden yerinde çözülmüş oldu” dedi.

Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Paşaköy Belediye Başkanı Dilşat Ulaş’ı ziyaret ederek, beldesine kurmuş olduğu kamera sisteminden dolayı teşekkür etti.

Öte yandan söz konusu proje kapsamında Saruhanlı’da şu ana 13 beldeden 11’i ile 29 köyün 7’sinde güvenlik kamerası kurulumunun tamamlandığı, bunlar için toplam 840 bin lira harcama yapıldığı öğrenildi.

ASAYİŞ İSTATİSTİKLERİ
Sınırları 830 kilometrekarelik alanı kapsayan Saruhanlı ilçesinin, 2012 yılı sonu itibariyle nüfusu 54 bin 160 olarak kayıtlara geçti. Nüfusun yüzde 72’sine tekabül eden 38 bin 379’u belde ve köylerde, 15 bin 781’i ise İlçe merkezinde ikamet ediyor.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nın 2007-2011 yılı verilerine göre, Saruhanlı, kişilere karşı işlenen suçlarda 980 olay ile il genelinde ikinci, mala karşı işlenen suçlarda ise 268 olay ile sekizinci sırada yer alıyor.
Kaynak: İHA