Yerköy'de Aile Eğitimi Programına Katılan Velilere Sertifikaları Verildi

Yerköy’de öğrenci velilerine yönelik düzenlenen “Aile Eğitim Programı” sona ererken, programa katılan velilere sertifika verildi.

Yerköy'de Aile Eğitimi Programına Katılan Velilere Sertifikaları Verildi
Yerköy Rehberlik Araştırma Merkezinde düzenlenen sertifika törenine Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Atmaca, okul müdürleri ve aileler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yağan, Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Psikolojik Danışmanı Mustafa Yılmaz, toplumun en küçük ama en önemli yapı taşı olan ve geleceğin şekillenmesinde ailenin çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Anne- babalık 24 saat ve ömür boyu süren bir roldür. Diğer mesleklerde deneme-yanılma uygulanabilir. Ancak anne-babalık mesleğinde deneme-yanılmaların sonucu ne yazık ki çok ciddi sorunlara neden olmaktadır. Aileler çocuk eğitiminin zor ve güç olduğunu unutmamalılar. Bu sebeple İlçemizde Yerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak 7-19 yaş aile eğitimine büyük bir özveriyle, çocuklarını daha iyi yetiştirmek onlarla daha sağlıklı iletişim kurmak adına tüm işlerini güçlerini bırakarak 8 hafta boyunca programa katılan kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yılmaz, Programa katılan ebeveynlere, ergeni tanımak, iletişim, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırma, uzlaşabilmek ve geleceği planlamak gibi 8 farklı konuda eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından sonrasında 8 hafta süren eğitim programında 24 aileye Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Atmaca tarafından katılım sertifikaları dağıtıldı.
Kaynak: İHA