Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Yetkili Sendika Eğitim Bir Sen Oldu

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tüm sendikaların katılımı ile imza altına alınan mutabakat metni ile, 2013 yılında eğitim çalışanlarını temsil etme yetkisinin sendikalarına ait olduğunun ilan edildiğini söyledi.

İsmail Altınkaynak, düzenlediği basın toplantısında, iş yerlerinden başlayarak ilçe milli eğitim müdürlükleri ve son olarak da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde tüm sendikaların katılımı ile imza altına alınan mutabakat metinleri ile sendikaların üye sayılarının tespit edildiğini belirtti.

21 Mayıs 2013 Salı günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde imzalanan mutabakat metni ile, 2013 yılında eğitim çalışanlarını temsil etme yetkisinin sendikaları Eğitim Bir Sen’e ait olduğunun ilan edildiğini anlatan Altınkaynak "15 Mayıs tarihinde maaşlardan yapılan sendika kesintilerine göre tespit edilen rakamlarla, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda Eğitim Bir Sen’in üye sayısı 3 bin 11 olarak gerçekleşirken, diğer sendikaların üye sayıları ise Türk Eğitim Sen bin 913, Eğitim Sen 937 ve Eğitim İş 478 olarak gerçekleşmiştir. Tüm sendikaların imzaları ile onayladığı bu rakamlar Eğitim Bir Sen’in tek başına diğer üç sendikanın toplam üye sayısına yakın bir üye sayısına sahip olduğunu göstermektedir” dedi.

EĞİTİMCİLER YAŞANAN SORUNLARIN İSTİSMARINA PİRİM VERMEDİ
Eğitim Bir Sen’e eğitim çalışanları tarafından verilen, resmi birimlerce de tescil edilen en büyük ve yetkili sendika olma payesinin çok anlamlı olduğunu kaydeden Altınkaynak, eğitim çalışanlarının, sistemdeki köklü değişikliklerle beraber yaşanan sancıların giderilmesinde Eğitim Bir Sen’i yetkilendirdiğini ve yaşanan sorunların istismarına pirim vermediğini söyledi.

Altınkaynak, şunları ifade etti:
“Ülkemizde akan kanı durdurup heba olan maddi ve manevi kayıplarının önüne geçmek adına atılan adımlardan hoşnut olmayan kesimlerin, ülkemizde ve işyerlerinde hakim kılmak istedikleri savaş diline ve kamplaştırmalara hayır diyerek Eğitim Bir Sen’in barışı ve kardeşliği öne çıkaran, aklı ve sağduyuyu önceleyen medeniyet dilini onaylamıştır. Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, Bakanlık ile çalışanlar arasında olması gereken iletişim kanallarını tıkayan yanlış yönetim diline karşı da Eğitim Bir Sen’in eylemlerle yanlışa itiraz eden, doğruyu destekleyen, kamuoyunu ve taleplerini arkasına alan, ”Ağulu aşı yağ ile bal ede bir söz” diyerek sağlıklı iletişime işaret eden duruşuna onay vermişlerdir.”
YÜKLENDİĞİMİZ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ
Eğitim çalışanları tarafından üç sendikanın toplamına yakın bir destekle sendikalarına verilen yetkinin kendilerine yüklediği sorumluluğun farkında olduklarını kaydeden Altınkaynak, “Bu sorumluluğa uygun olarak hareketler içersinde olacağız. Türkiye genelinde de yetkiyi aldığımızda eğitim çalışanlarının maddi ve manevi varlılığını geliştirmek en büyük hedefimiz olacak. Öğretmenlerin söz ve fiillerle yıpratılan itibarını iade için çalışmalar yapacağız. Toplu sözleşmede ekonomi bürokrasisinin çalışanlar aleyhine geliştirdikleri tutumların pirim yapmasına izin vermeyeceğiz.Türkiye’nin ekonomik büyümesinden payına düşeni almasını sağlamak için çalışacak,ücret vermeye gelince kurulmaya başlanan ekonomik dengeler bozulur gibi korkutucu cümlelere müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA