CHP'li Çetin'den Atatürk Orman Çiftliği Çıkışı

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Atatürk orman Çiftliği'nin Türk halkına bırakılan emanet olduğunu belirterek, arazinin bir kısmının ABD'ye satılmasının ''emanete ihanet girişimi olduğunu'' söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu'nun başkanlığında toplandı. Mumcu, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündemdışı söz verdi.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Atatürk Orman Çiftliği'nin bir bölümünün büyükelçilik binası yapılmak üzere ABD'ye satılmasıyla ilgli gündemdışı konuşma yaptı.

AOÇ arazisinin bir bölümünün tıp fakültesi yapılmak için Gazi Üniversitesi'ne devredildiğini belirten Çetin, son günlerde yapılan açıklamalarla alanın bir bölümünün ABD'ye satıldığını öğrendiklerini söyledi.

Çetin, Gazi Üniversitesi'nin araziyi TOKİ'ye devrettiğini, TOKİ'nin de büyükelçilik binası yapılmak üzere ABD'ye sattığını ifade eden Çetin, üniversiteye bırakılırken ''kamu yararı''nın gerekçe gösterildiğini, ABD'ye satılırken hangi gerekçenin gösterildiğini sordu.

Çetin, ''Başbakan, araziyi kapatarak ABD ile kendisini komşu yapma arzusunda. Başbakan'daki bu ABD hayranlığını herkes izliyor. Çoluğunu, çocuğunu ABD'de okutan, torununu ABD vatandaşı yapan Başbakan, şimdi de ABD'ye AOÇ arazisini peşkeş çekmek istiyor. ABD'nin Ortadoğu konusundaki çıkarlarının bekçisi konumuna gelen Başbakan, diğer müttefiki İsrail'e AOÇ'un hangi arazisini vereceğini merak ediyorum. AOÇ, Türk halkına bırakılan bir emanettir. Kültürümüzde emanete ihanet yoktur. Bu girişim emanete ihanettir. Yağma yok, bu halk bu peşkeşe izin vermeyecektir'' dedi.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, tarım sektöründe çalışanların elektrik borçlarına ilişkin gündemdışı konuşmasında, tarım kesiminin AK Parti iktidarı döneminde ezildiğini savundu. Özelleşmeyle birlikte faturaların yüksek geldiğini, çiftçinin henüz kullanmadığı elektriğe peşin para ödemeye zorlandığını ifade eden Yılmaz, ''Bu eziyete 'dur' deyin. Fransa'dan Şovalye madalyası alan Tarım Bakanı, bu soruna sahip çıkmıyor. Elektrik şirketleri kafalarına göre hareket etmesin. Hükümeti acil olarak göreve çağırıyorum'' diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ise gündemdışı konuşmada, Nene Hatun'un Anadolu'nun kurtuluşunda kahramanlığıyla sembolleşen Türk kadını olduğunu söyledi.

Nene Hatun'un 3 aylık bebeğini evde bırakarak Aziziye tabyasının geri alınmasında mücadele ettiğini anlatan Çığlık, ''Türk kadını olarak ülkenin daha güzel günlere erişmesi için yaraların sarılmasında tıpkı Nene Hatun gibi hepimize görevler düşüyor. Birlik ve beraberlik içinde Türk kadının gücünü dünyaya göstermeliyiz'' dedi.

Kaynak: AA