"kleopatra Dostluk Kapısı"nın Açılışı Yapıldı

Almanya'nın Frankfurt yakınlarındaki Langen kentinde, Kleopatra Dostluk Kapısı'nın açılışı yapıldı. Langen'deki Tarsus Parkı önünde açılan kapı, Tarsus'taki "Kleopatra Kapısı"ndan esinlenilerek inşa edildi.

Tarsus'la kardeş kent olan Langen'deki "dostluk kapısının" açılış törenine, Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Türkiye'nin Frankfurt Kültür Ataşesi Osman Şahin, Langen ve Tarsus'un kardeş kent olması konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Mehmet Canbolat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz, töreninde yaptığı konuşmada, "Kleopatra Kapısı"nın Langen'de yapılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Kapılar insanları birleştirir. İnsanlar bir araya geldiği zaman birbirini daha yakından tanır ve anlaşmak çok daha kolay olur" dedi.

Kocamaz, Tarsus'taki Kleopatra Kapısı'nın bir örneğinin Almanya'da bulunmasının hem Tarsus hem de kardeş kent Langen açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ekici de "tarihi bir güne" şahitlik etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kleopatra Kapısı'nın dostluğun sembolü olduğunu ifade eden Ekici, kapının Langen ve Tarsus arasında önemli bir köprü oluşturduğunu, insanların gelip geçici fakat eserlerin kalıcı olduğunu kaydetti.

Langen Belediye Başkanı Gebhardt ise Tarsus'taki kapının bir örneğinin Langen'de yapılmasının kendileri için önemli olduğunu, bu tür faaliyetlerin kültürler arası diyaloğun pekişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Çok sayıda Türk ve Alman vatandaşın katıldığı açılış töreninde, Türk halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.

Muhabir: Cüneyt Karadağ

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA