Fuarı, 9 Günde 460 Bin 220 Kişi Gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ve 11 Mayıs'ta başlayan "5'inci Kitap Fuarı" sona erdi.

Uluslararası Fuar Merkezi'nde, 350 yayınevi, 20 sahaf ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen fuarda, her gün önemli yazarlar, kitapseverler için kitaplarını imzaladı.

Fuarda, Doğan Hızlan, Nevzat Yalçıntaş, Abdülaziz Bayındır, İbrahim Tenekeci, Tarık Tufan, Selahattin Yusuf, Can Dündar, Canan Tan, Banu Avar, Uğur Dündar, Ece Temelkuran, Kahraman Tazeoğlu, Senai Demirci, Engin Noyan, Hüseyin Gülerce, İsmet Özel, Yavuz Bahadıroğlu, Ayşe Kulin, Sunay Akın, Mustafa Armağan, Murat Menteş, Ahmet Ümit gibi tanınmış yazarlar, vatandaşlarla bir araya geldi.

Mustafa Armağan'ın "Satılık İmparatorluk", Canan Tan'ın "Hasret", Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna", Ömer Sevinçgül'ün "Sensiz ama Seninle", Yavuz Bahadıroğlu'nun "Kayıtdışı Tarihimiz", Can Dündar'ın "Birand", Jojo Moyes'in "Senden Önce Ben", George R. R. Martin'in "Kralların Çarpışması", Banu Avar'ın "Gün O Gündür" ve Mario Mazzanti'nin "Şah Mat" kitapları, fuarda en çok satılan kitaplar arasında yer aldı.

-Mahkum çocuklara kitap bağışı-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, "Onlar Gelemiyorsa Biz Geliriz Projesi" kapsamında Elazığ Çocuk Islah Evine kitap bağışladı.

Ziyaretçiler, fuar alanında oluşturulan ve Van Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler İlkokuluna bağışlanmak üzere hazırlanan "kitap kumbarası"na, kitap bağışında bulundu.

Fuarda ayrıca, ocak ayında hayatını kaybeden Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın kişisel eşyaları sergilendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kayıtlarına göre, 9 gün süren fuarı, 460 bin 220 kişi ziyaret etti.

Kaynak: AA