Edebiyat Öğretmeni 'Adana’nın Kahramanları'nı Yazdı

Çukurova Ramazan Atıl Anadolu Lisesi, Türk Dili ve Edebiyatı uzman öğretmeni olan Muzaffer Kolik, vatanın kurtuluşu için canlarını veren kahramanların tanınması amacıyla kitap yazdı.

Edebiyat Öğretmeni 'Adana’nın Kahramanları'nı Yazdı
Muzaffer Kolik, “Adana’nın Kahramanları” adlı kitabını yazma gerekçesini açıklarken, “Adanalı olmak ayrıcalıklı olmaktır. Çünkü, Adana kurtuluş için çok kan akıtmış, çok şehit vermiş kahraman bir ilimiz. Toprağımız da kahramanlarla, kahramanlık hikayeleriyle dolu. Adanalı gençlerin üzerinde yaşadıkları toprağı ve geçmişini iyi bilmeleri gerekiyor. Adana düşmanın elinden kolay kurtarılmadı. Şimdi Avrupa Birliği’ne girmemizi istemeyen Fransa ve Ermeniler bizi katliamla suçluyor. Oysa o yıllarda Adana’yı kan gölü haline getirenler, her gün onlarca vatandaşımızı en hunhar şekilde şehit edenler sanki onlar değil. Bu olaylar çok değil, daha 90 yıl kadar önce oldu. İşte lise gençliği bu gerçekleri bilsin istedim” dedi.

Muzaffer Kolik’in Adana’nın Kahramanları kitabında, Sinan Tekelioğlu, Tufan Bey, Kozanoğlu Doğan Bey, Rahime Hatun, Kibarların Mehmet, Gizzik Duran, Sıçramaz Hüseyin Hoca, İbo Osman, Şeyh Cemil Nardalı, Deli Hacı Ağa, Köşker Duran gibi Adana tarihinde önemli yer etmiş bir çok kahramanın hayat öyküsü yer alıyor.
Kaynak: İHA