Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar'ı sadece termal turizmde Türkiye'nin değil, dünya başkenti yapmaya niyet ettik” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu:
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’daki programı çerçevesinde Türkiye’de örnek projeler arasında gösterilen Akarçay mesirelik alanında incelemelerde bulundu. Bakan Eroğlu, projenin Afyonkarahisar’ın tarihinde görmediği kadar büyük projelerden birisi olduğunu dile getirdi. Bakan Eroğlu, Akarçay'ın önümüzdeki yıllar içerisinde yapılacak yeniliklerle daha da güzel bir görünüme kavuşacağını söyleyerek, özellikle peyzaj ve rekreasyon düzenlemelerine tam not verdi. Bakan Eroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Akarçay projesi, seçim öncesi Belediye Başkanımızın bir fikriydi. Vaadini bana söylediği zaman kolay olacağını düşünmüştük. Bölgeye birkaç iş makinesi girer, yaparız demiştik. Ama baktık ki zemin tutmuyor. Neticede 151 kilometre kazık çakılması ve ferforje korkuluklarla birlikte köprüler yapılması gerekiyordu. Ama bildiğiniz gibi bizler sözünün eri bir hükümetiz. Belediye de bizim belediyemiz. Böylelikle Afyonkarahisar'da muhteşem bir mesirelik alan oluşturdu.”
Akarçay’ın termal turizmin gelişmesine de katkıda bulunacağını söyleyen Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar'a gelenler artık otellere tıkılıp kaldıklarını söyleyemeyecekler. Afyonkarahisar'ı sadece termal turizmde Türkiye'nin değil, dünya başkenti yapmaya niyet ettik. Dolayısıyla bu tür mekanları oluşturmamız gerekiyordu ve oluşturduk. Bu eşsiz proje, kente nefes aldıracak ve özellikle yaz aylarında sabah akşam dolup taşacak.”
Afyonkarahisar'a Akarçay'ın yanı sıra Arkeoloji Müzesi, Spor Kompleksi ve Zafer Ormanı yapıldığını aktaran Bakan Eroğlu, bu tür yatırımların kente vizyon kattığını söyledi.

Akarçay'a gelenlerin şehir kültürüne yakışır şekilde dolaşmaları gerektiğine dikkat çeken Bakan Eroğlu, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınacağını belirterek, "Burası sürekli polis denetiminde olacak. Gece yarısı dahi tek başına bir kız rahatlıkla dolaşabilecek" diye konuştu.

İncelemelerinin sonunda Bakan Eroğlu, gezide kendine eşlik edenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi

Kaynak: İHA