AK Parti’nin Siyasi Akademisi

AK Parti Eskişehir Siyaset Akademisi'nin bu haftaki konuğu Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yılmaz oldu.

AK Parti’nin Siyasi Akademisi
AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen derste, kursiyerler empati ve iletişim kuralları konusunda bilgi edindiler. Derste, iletişim kişinin kendisi ile başladığını belirten Yılmaz, kişinin önce kendisi ile iletişime geçmesi gerektiğini ve kendisi ile iletişime geçmeyenin başka biriyle iletişime geçemeyeceğini savundu. İletişimi üç kuralı olduğunu aktaran Yılmaz “Bunlardan birincisi kendin ile iletişime geçerek egolarını yenmek, ikincisi ise 24 saat online olan Allah ile iletişime geçmek, üçüncüsü çevre ile iletişim geçmektir. Bunları yapmazsanız, iletişim, olur illet işim” dedi.

Yılmaz, günümüzde misafirliklerin televizyondan ibaret olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
"Herkes programını televizyondaki diziye göre yapıyor. Artık oturmaya giderken tv açılıyor, dizi izleniyor reklam arasında çay ve ikramlar yapılıyor. Dizi bittikten sonra ev ziyareti bitiyor ve herkes evine gidiyor. İnsanlar bir biri ile konuşmadan iletişim kurmadan misafirlik böylece bitmiş oluyor. Televizyonu kapatıp, çocuklarınıza, eşinizle ilgilenin. Her akşam 1 saatinizi ailenizle kitap okumak için ayırın. Siz ne yaparsanız çocuğunuz sizi örnek alır. Çocuğunuza kitap oku demeyin siz kitap okuyun ve göreceksiniz sizin yaptığınız şey çocuk için en önemli şeydir, o da sizin gibi kitap okuyacaktır. Çocuğunuz siz sigara içerseniz sigara içer, kitap okursanız kitap okur. O yüzden güzel alışkanlıklarla meşgul olun. Eşinize kulak verin, onu dinleyin, o da sizi dinlesin. Birbirinizle aile içinde iletişimde olun. Ona karşılıklı olarak sırtınızı değil, yüzünü dönün ve kalbinizi açın.”
Çevre ile iletişimde kimsenin arkasından konuşamamak gerektiğini de söyleyen YIlmaz, “Bir kişinin yüzüne gülerek hal hatır ederken arkasını döner dönmez hemen dedikodusunu yapıyorsanız siz artık o insanla samimi bir ilişki kuramazsınız. İnsanlarla samimi bir iletişim içine girmek istiyorsak dedikodu yapmamalıyız. Mangalda pişen pirzolayı düşünün. Onun kokusu burnunuza geliyor ve karnınız çok aç nasılda insanın canı çekiyor değil mi? Şimdi de mangalda pişenin kardeşinizin eti olduğunu düşünün şimdi ne oldu? Tiksindiniz mi? İşte dedikodu böyle bir şey. Dedikodu toplum içerisinde samimiyeti ortadan kaldırır. Samimiyet kalkarsa hep duyduğumuz şeyi ‘nerede o eski dostluklar’ sözünü duyarız” diye konuştu.

Ders sonunda Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yilmaz’a, Eskişehir Siyaset Akademisi'ne katılarak verdiği bilgilerden dolayı AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan tarafından Odunpazarı Belediyesi Cam Atölyesi tarafından yapılan tablo hediye edildi.
Kaynak: İHA