Ahlat'ta 'Tübitak Bilim Fuarı' Açıldı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitim öğretim gösteren Muzaffer İncesu Ortaokulu öğrencileri tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Bilim Fuarı açıldı.

Ahlat'ta 'Tübitak Bilim Fuarı' Açıldı
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında öğrencilerin hazırlamış olduğu bir birinden güzel projeler, Muzaffer İncesu Ortaokulu'nda yapılan açılışla sergilendi. Düzenlenen açılışa Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Özyazıcı, Ahlat Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, Ahlat Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Sıtkı Erdemir, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, bazı kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılarak, projelerle ilgili slayt gösterimi sunuldu

Daha sonra sergilenen projeleri inceleyen kurum amirleri ve vatandaşlar öğrencilerden bilgiler aldılar. Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Muzaffer İncesu Ortaokulu Müdürü Fatih Aslan, yaklaşık 2,5 aylık bir süre zarfında projelerin yapıldığını ifade ederek, "Okulumuzun 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu projelerdir. Yapılan 23 adet projede 53 öğrenci ve 8 öğretmen görev almıştır. Birçok alanda projelerimiz var. TÜBİTAK Bilim Fuarları ile öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır" dedi.

Ardından SODES tarafından okulda açılan kütüphane gezildi. Daha sonra TÜBİTAK Bilim Fuarı'na katılan misafirlere ikram yapılmasıyla açılış programı sona erdi.

Muzaffer İncesu Ortaokulu'nda açılan TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın 3 gün boyunca açık olacağı ifade edilirken, isteyen herkesin okula gelerek bu fuarı gezebileceği de belirtildi.
Kaynak: İHA