14 Ülkenin Görüntü Avcıları Tokat’ta

Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması için 13 ülkeden 200’e yakın fotoğrafçı Tokat’ta geldi.

14 Ülkenin Görüntü Avcıları Tokat’ta
Niksar Belediyesi’nin öncülüğünde Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) tarafından bu yıl 17.’si yapılacak olan DOGAY (Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması) için Tokat’a gelen yerli ve yabancı fotoğrafçılar Tokat’ta tarihi mekanları fotoğrafladı. Yabancı fotoğrafçılar kara çarşaflı bir kadının etrafını biranda sararak deklanşöre basması ilginç görüntü oluştururken, yoğun ilgiden bir süre sonra rahatsız olan kadın yoluna devam etti. Sulu Sokak Çarşısında bulunan Deveciler Hanı'nda ise davetlilere pide ile ayran ikram edildi. İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdurrahman Akyüz, organizenin Tokat’ın tanıtımı noktasında önemine değinerek, çekilecek binlerce fotoğrafın kentin güzelliklerinin gözler önüne serileceğini söyledi.

DASK Gönüllüsü Nimet Alp, DOGAY yarışmasının hiperaktif bir yarışma olduğunu, bütün fotoğrafçıların 2 gün içerisinde aynı ışık, zaman ve mekan koşulu içerisinde fotoğraf çekeceğini kaydetti.

Yarışmacılarla birlikte 600-700 kişilik bir katılımcının Niksar’da konaklayacağını ifade eden Alp, yarışmacıları Tokat’ı fotoğraflaması için getirdiklerini sözlerine ekledi.

REKOR KATILIM BEKLENİYOR
Tokat Valiliği, Niksar Kaymakamlığı ve Niksar Belediyesi desteği ile yerli ve yabancı fotoğrafçıların katılımıyla gerçekleşecek olan DOGAY'a bu yıl yurt dışından rekor katılım bekleniyor. İngiltere, İtayla, Hollanda, Yunanistan, Çin, Finlandiya, Filistin, Lübnan, Güney Kıbrıs, Moğolistan, Ürdün, KKTC, ve İran’dan fotoğrafçılar katılacağı yarışmanın bir diğer amacı ise çocuklara da fotoğrafı sevdirmek. Yarışma; kayıt işlemleri, fotoğrafların çekimi, yarışacak karelerin seçimi, fotoğrafları seçici kurul tarafından değerlendirmesi ve ödül töreniyle birlikte Niksar'da 72 saatte gerçekleştirilecek. Her katılımcıya aynı zaman diliminde, aynı ortamda, aynı iklim ve ışık koşullarında fotoğraf çekerek ‘’eşit koşullarda yarışma’’ olanağı tanınacak. Anadolu doğasının ve kültürünün belgelenmesini sağlayarak sonraki nesillere belge bırakmak, düzenlendiği bölgenin tanıtımına ve fotoğraf sanatına katkı sağlamayı da amaçlayan yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edilecek. 16-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak yarışmada katılımcılar tercihlerine göre kendi olanaklarıyla Çamiçi Yaylası'ndaki Niksar Kamping'de çadır ve karavanlarda ya da bölgenin şirin otellerinde konaklayacakları bildirildi.

Kaynak: İHA