Gürcistan Samtshe-javaheti Bölgesinin Temsilcisi ve Valisi’nden Ardahan’a Ziyaret

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Gürcistan’ın Samtshe-Javaheti Bölgesinin Temsilcisi ve Valisi İvane Tsiklauri ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Gürcistan Samtshe-javaheti Bölgesinin Temsilcisi ve Valisi’nden Ardahan’a Ziyaret
Yapılan görüşmelerde iki ülke arasındaki ticaret-dostluk ve kültür alışverişi üzerinde duruldu. Ardahan ve çevresini daha çok ziyaret etmek ve bölgeyi yakından tanımak istediğini belirten ve ilişkilerin daha da gelişeceğini ifade eden İvane Tsiklauri, Türkiye-Gürcistan arasındaki dostluk ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, "Sayın meslektaşımla tanıştığıma çok memnun oldum. Biz sınır valileriyiz. İyi olan ilişkilerimizin daha da iyi olması için çalışacağız. Aramızdaki bu dayanışma ilerleyen zamanlarda daha da derinleşerek devam edecek. Bu insanlarımız için de örnek teşkil edecektir." dedi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Azizoğlu, yıllardan beri komşu ve yakın iki halk olduğumuzu, birbirimizi yakından tanıdığımızı belirterek, Gürcistan ile ilişkilerin gelişmesi için çaba gösterdiklerini, sınır görüşmelerinin de iki ayda bir yapılacağını ifade etti.

Vali Azizoğlu, "Umuyorum ki bundan sonra da bölgelerimiz arasında hem siyasi-hem kültürel-hem sosyal ilişkilerimiz daha da gelişecektir. Gürcistan’la Türkiye arasındaki sınır illeri ile ilgili protokol görüşmeleri, il valileri arasında yapılmaya devam edecek. Bu toplantıları iki ayda bir olmak üzere devam ettireceğiz. Böylelikle Ardahan ve Ahıska arasındaki ticari-kültürel ve sosyal ilişkileri artırmış olacağız. Bu görüşmelerin aramızdaki güzel günlerin de başlangıcı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA