Kosovalı Bakana İskilip Kapıları Minyatürü Hediye Edildi

Türk Dünyası Öğrenci Derneği Genel Başkanı Ahmet Sağlam, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar’ın davetlisi olarak bu ülkeye gitti.

Kosovalı Bakana İskilip Kapıları Minyatürü Hediye Edildi
Kosovalı Türklerin milli bayram kutlamalarına katılan Sağlam, kutlamaların ardından Bakan Mahir Yağcılar’ı ziyaret etti. Ziyarette Sağlam, İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kapı Müzesi projesi hakkında açıklamalarda bulunarak Yağcılar’a kapı minyatürü hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yağcılar, İskilip’ten böyle bir hediye almaktan mutlu olduğunu belirterek, Kosovalı Türklerden İskilip halkına selam gönderdi.

Sağlam ise, Prizren’de Osmanlı dönemine ait İskilip’in kapılarına benzer çok sayıda kapı var olduğunu, iki şehri bu ortak paydada bir araya getirerek İskilip’te başlatılan “Kapı Müzesi Projesinde” uluslararası boyut kazandırarak Osmanlı döneminde birlikte yaşayan milletlerin de bu vesileyle ortak bir paydada buluşturulmuş olunacağının altını çizdi.

Ziyaret sonunda Kosova Demokrat Türk Partisi yetkilisi Levent Buş, tarafından geçmişten günümüze Kosova Çağdaş Türk Tiyatrosunu anlatan bir kitap hediye edildi.
Kaynak: İHA