2'si Tutuklu 8 Sanıklı Davanın İlk Duruşması Yapıldı

Tekkeköy ilçesindeki Eti Bakır Samsun İşletmesinde 7 işçinin öldüğü, 14 işçinin yaralandığı kazayla ilgili açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar İ. A. ve B.D, tutuksuz sanıklar Eti Bakır Samsun İşletmesi yetkilileri A.Ö, S.D, Y.K.B, E.K, alt yüklenici firma yetkilisi H.B, ölen işçilerin yakınları ile sanık avukatlar hazır bulundu.

Yapılan kimlik tespitinin ardından, cumhuriyet savcısının, sanıklar hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırmasını öngören "taksirle birden çok kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçlamasıyla hazırladığı iddianame okundu.

Mahkeme heyeti, duruşmada hazır bulunan sanıkların savunmalarını dinledi.

Bu arada, tutuksuz sanık S.D. ifade verirken baygınlık geçirdi.

Sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşma 18 Haziran'a ertelendi.

-Olay-

22 Kasım 2012'de Samsun'daki Eti Bakır İşletmesinde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu meydana gelen kazada, Fatih Açıkel, Sadık Kurulay, Hüsamettin Taşsümer, Hüseyin Bayrak ve Güven Demirer hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan Mustafa Eren ve Ferdi Taşdemir, tedavi gördükleri hastanelerde yaşamlarını yitirmişti.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından, tutuksuz sanıklar Eti Bakır Samsun İşletmesi yetkilileri A.Ö, S.D, Y.K.B. ve E.K, alt yüklenici firmaların yetkilileri İ.Ç. ve H.B. ile tutuklu sanıklar İ.A. ve denetim şirketi yetkilisi B.D. hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince taksirle ölüme neden oldukları iddiasıyla dava açılmıştı.

Muhabir: Anıl Kuru

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA