Palandöken Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Türkiye Sakatlar Derneğine Devredildi

Palandöken Belediyesi tarafından inşa edilen “Engelsiz Yaşam Merkezi” Türkiye Sakatlar Derneğine devredildi.

Palandöken Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Türkiye Sakatlar Derneğine Devredildi
Programa katılanlar arasında, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Palandöken Belediye Başkan Vekili Fehmi Akçil, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe çok sayıda engelli ve vatandaşlar iştirak etti.

Palandöken Belediyesi Başkan Vekili Fehmi Akçil konuşmasında, “Palandöken Belediyesinin yapmış olduğu Engelsiz Yaşam Merkezini bugün Türkiye Sakatlar Birliğine devrettik. Ayrıca bugün 10 Mayıs Engelliler Günü olması neticesiyle bir eğlence düzenliyoruz. Bugünün anısına sembolik olarak beş adet tekerlekli sandalyeyi beş ayrı engelli kardeşimize hediye edeceğiz.“ şeklinde konuştu.

10 bin metre kare üzerine kurulmuş Engelsiz yaşam alanında engelli ve engelsiz çocukların için oyun parkları, engelli vatandaşların kullanabilecekleri spor aletleri, engelli vatandaşlar için kamelyalar, görme engelli vatandaşlarımız için yürüyüş parkurları bulunuyor.

Palandöken Belediyesinin 10 Mayıs Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği programda ise Erzurum halk oyunları ekibinin gösterileri, tekerlekli sandalye dağıtımı, ney dinletisi, plaket töreni, halk müziği dinletisi, zihinsel engelliler halk oyunları ekibinin gösterileri, şiir dinletisi ve dadaşın gönül sesi fasıl grubunun türküleriyle engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi.
Kaynak: İHA