Köy Muhtarının Gayretleriyle Yapılan Sağlık Lisesi Açıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Mürselköy’de 2013 yılında eğitime başlayan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi törenle açıldı.

Köy Muhtarının Gayretleriyle Yapılan Sağlık Lisesi Açıldı
Mürselköy Muhtarlığı, Okul Yaptırma Yaşatma Derneği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi, köy halkı, sivil toplum örgütleri ve iş çevrelerinin desteğiyle Kasım 2009’da temeli atılıp Ekim 2012’de eğitim ve öğretime başlayan okulun resmi açılışı bugün yapıldı. 3200 metrekarelik alanda toplam 3440 metrekare kapalı alana sahip okul 3 katlı ve 18 derslikli. 4 mesleki laboratuar, 1 yemekhane, 3 idari oda, 1 konferans salonu ve 1 öğretmenler odası bulunuyor. 2,5 milyon liraya mal olan okul, hemşirelik ve acil tıp alanlarında 48 öğrenci, 1 müdür ve 12 öğretmenle eğitim ve öğretime başladı.

İl Mili Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, törende yaptığı konuşmada, “Halkımızın meselelerine sahip çıktığında neler yapabileceğini bu okulla gördük. Muhtar bu projeyle bana geldiğinde, ‘Daha evvel birçok insan bize geldi, ama sonra bazı şeyleri bizim üstümüze yıktılar, böyle olacaksa protokol yapmayalım’ dedim. Kendisi bana söz verdi, ‘Öyle olmayacak, biz başladığımız gibi bitireceğiz’ dedi.

Çok zorluk çekti. Her şeyi alt etti. Kalp krizi geçirmesine rağmen bu mutluluğu görüp şifa buldu. Muhtarımızın hayali gerçek oldu” dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, “Bugün Türkiye’ye örnek bir hizmeti devreye sokuyoruz. Bir kahraman muhtar nelerin yapabileceğini gösterdi. Köyüne hizmet aşkı için adeta canını feda edercesine çalıştı. Her kapıyı çalarak neticede bu muhteşem eserin yapılmasını sağlayarak en büyük alkışı hak etmiştir. Yeni Anadolu Sağlık Meslek Lise’sinin Mürselköy’e, Bursa’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muhtar Hüseyin Çakır katkılarından dolayı Vali Şahabettin Harput ile hayırseverlere ve basın mensuplarına teşekkür plaketi verdi.

Daha sonra protokol kurdeleyi keserek okulu gezdi. Açılışa Bursa milletvekilleri Önder Matlı, Turhan Tayan, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA