Altınözü'nde "Gönül Elçileri" Projesi Tanıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in önderliğinde yürütülen "Gönül Elçileri'' projesi Altınözü ilçesinde tanıtıldı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Atatürk İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, çalışmanın Türk milletinde yüz yıllardır var olan yardımlaşma duygusunun harekete geçirilmesine ilişkin bir proje olduğunu söyledi.

Devletin, kimsesiz çocukların tüm ihtiyaçlarını karşıladığını, ancak çocukların asıl ihtiyacının sıcak bir aile ortamının olduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

''Devletimiz yurtlarda kalan çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyor. Buna rağmen görüyoruz ki çocuklarımız sıcak bir aile ortamı istiyor. Sevginin, saygının ve anne babanın olduğu sıcak bir yuva arzuluyor. Bu yavrularımızın sıcak bir yuvaya kavuşması için hepinizi gönül elçisi olmaya davet ediyorum.''

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ise şu anda 290 kimsesiz çocuktan 143'ünü sağlıklı bir aile ortamına kavuşturduklarını söyledi.

Çocukların yurtlarda ve çocuk evlerinde çok etkin bir şekilde yaşadığını belirten Aldatmaz, aile ortamının verdiği huzurun, sevginin hiç bir yerde bulunamayacağını kaydetti.

Altınözü Belediye Başkanı Mehmet Cavit Alkan da hayata geçirilen bu projeye verilecek desteğin, toplumun refah seviyesini ve huzurunu yükselteceğini söyledi.

Gönül elçileri olarak Türkiye'de Hatay'ın, Hatay'da ise Altınözü'nün birinci olduğunu vurgulayan Alkan, toplumun her kesiminin bu proje destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öğretmeni Ayşen Dirlik'in proje hakkında verdiği bilgi sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sabahattin Büyüktelli ve Uzman Psikolog Feride Altay katılımcıların konuya dair sorularını yanıtladı.

Muhabir: Halit Demir

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Kaynak: AA