Köprü Faciası, İlkokul Mezunu Madenciye 10 Kıtalık Şiir Yazdırdı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bir yıl önce yıkılan köprü, ilkokul mezunu emekli madenciye 10 kıtalık şiir yazdırdı.

Köprü Faciası, İlkokul Mezunu Madenciye 10 Kıtalık Şiir Yazdırdı
Köprü faciasından sonrasında yaşanan acılardan etkilenerek kağıdı kalemi eline alan Muhittin Gökay, 10 kıtalık 'Çaycuma Köprü Faciası' isimli şiir yazdı. Olayın birinci yıldönümünde köprünün üzerine çıkarak eski günleri yad eden Gökay, hüzünlendi. Facianın ardından yaşanan acı ve gözyaşlarının kendisine ilham verdiğini anlatan Gökay, "Haber köyümüze geç ulaştı. İsimleri öğrenince dünyam yıkıldı, sabaha kadar uyuyamadım. Hemen olay yerine gittim. Burada olayı görünce çok ağladım. Sözün bittiği yerdi. Köprünün etrafı mahşer yeri gibiydi. Acı ve gözyaşı, ağlamalar, sızlamaları anlatamam. O duyguları yaşadım. Televizyondan da sürekli izledim. Etkilenip şiir yazdım." dedi.

Merkez Keller köyü sakinlerinden Muhittin Gökay, yaşadıklarını kaleme döktüğü mısraları şöyle okudu: "Haberi duyulunca dünya oynadı. Kalpler parçalandı, gözler ağladı. Köprüler yıkıldı, yollar kapandı. Beş yaya, bir minibüs sele kapıldı. Allah vermesin böyle acıyı. Analar babalara feryatlar yaktı. Helikopter havadan arama yaptı. Filyos Çayı dediğin canları aldı. Allah böyle acıyı bir daha yaşatmasın. Analar, babalar, çocukları ne yapsın. Dalgıçlar nehre bir daha dalsın. Belki bulunur diye ağındım kaldım" “HEPİMİZ İNSANIZ”Faciada ölen 15 kişi arasında herhangi bir yakını bulunmamasına rağmen insanlık adına büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Gökay, "Burayı görünce konuşacak bir şey bulamıyorum. Bu köprüden her geçişimde kahroluyorum. Akraba önemli değil, insan önemli. Hepimiz insanız. Ölenlerden çoğu selam verdiğim arkadaşlarımdı. Buradaki manzarayı size anlatmakta zorlanıyorum. Perişan bir hal vardı. Eve gidince de canlı yayınları sürekli izledim. Sonradan duygularımı şiire döktüm. Sonraki nesillere ibret olsun diye. Ben ilkokul mezunuyum ama duygulanınca yazıyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın." diye konuştu.

"KÖPRÜDEN HER GEÇİŞTE KORKUYORUZ"Bu arada yıkılan köprünün yerine yapılan yeni köprüden yaya olarak geçen Aysel Kuruyamaç isimli öğrenci ise şunları söyledi: "Her geçtiğimizde korkuyoruz. Eskiden yaşanan acılar aklımıza geliyor. Şu anda yeni köprünün ne kadar sağlam olduğunu bilsek de korkuyoruz. Olayın üzerinden 1 yıl geçti, ama daha dün olmuş gibi. Allah ailelerine sabır versin." OLAYÇaycuma ilçesindeki köprünün 6 Nisan 2012 tarihinde çökmesiyle birlikte Yolgeçen köyüne gitmekte olan minibüsteki 11 kişi ile köprüden yaya olarak geçmekte olan 4 kişi, Filyos'un sularına karışmıştı. Olaydan günler sonra cesedi bulunan 10 kişi defnedilirken, 5 kişiye halen ulaşılamadı .