Bakan Şahin’den Cam Kırığı Hastası Kardeşlere Ziyaret

TOKİ konutlarının teslim töreni için Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, cam kırığı hastası olan Bayram-Nihat Tekin kardeşleri evlerinde ziyaret etti.

Bakan Şahin’den Cam Kırığı Hastası Kardeşlere Ziyaret
İki kardeşin eğitimlerine devam etmediğini öğrenen Bakan Şahin, “Eğitimlerinize devam etmeniz lazım” diyerek eğitim almaları konusunda Vali Hasan Duruer’e gerekli talimatları verdi. Bakan Şahin, Edirne Valiliği’nde tören mangası tarafından karşılandıktan sonra cam kırığı hastası olan 17 yaşındaki Bayram Tekin ve 15 yaşındaki Nihat Tekin kardeşlerin evine gitti. İki kardeşin tedavi süreci hakkında bilgi alan Bakan Şahin, “Çocuklarımıza her türlü imkanları verecek altyapımız var. Dünyadaki ilerlemelere de bakalım, yapılacak bir şey varsa yapalım” dedi.

Tekin kardeşlere ‘Yanınızdayız’ mesajı veren Bakan Şahin, “Tedavisi zor bir hastalık. İyileşmelerini sağlamak ve taleplerinizi gidermek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu

Bayram Tekin, Bakan Şahin’e engelli maaşı alamadıklarını iletti. Bu konuda mağdur olduklarını ifade eden Bayram, “Yardımcı olursanız seviniriz. Babamın da sigortalı bir iş ihtiyacı var” dedi.

Evde bakım hizmeti alan iki kardeşin eğitimlerini sekizinci sınıfta bıraktıklarını öğrenen Bakan Şahin, kardeşlerin eğitimlerine devam etmeleri için Vali Duruer’e talimat verdi. Bakan Şahin, “Genetik olarak akraba evliği denmiyor ama bu konuda duruşumuz belli bizim. Sağlıklı nesillerin ve nitelikli nüfusun gelişimi için dikkatli evlilikler yapılması lazım. Bazen mali olarak ne yaparsanız yapın genetik tıbbi dünyada tedavide yeterince ilerlemezse çocuklarımızda olduğu gibi tedavide sıkıntılar yaşabiliyoruz” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA