İrak Müslüman Alimler Birliği, Şiddet Olaylarından Başbakan Maliki'yi Sorumlu Tuttu

Irak Müslüman Alimler Birliği, ülkenin farklı kentlerinde, özellikle Şiilerin çoğunlukta olduğu bölgelerdeki şiddet olaylarından Başbakan Nuri el-Maliki'yi sorumlu tuttu.

Birliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, patlamaların, Maliki karşıtı göstericileri hedef alan saldırıların başlangıcı olduğu belirtilirken, saldırılar, "Sünni ve Şiileri kışkırtmak için oynanan çirkin bir oyun" diye nitelendi.

Hükümetin suçlandığı açıklamada, İslam ümmetine Maliki'nin işlediği suçlara karşı suskunluğun bozulması yönünde çağrı yapıldı.

Arap ülkelerine ve Birleşmiş Milletler'e , Maliki'nin devrilmesi için acil müdahale çağrısında bulunulan açıklamada, dini otoritelerin de harekete geçmesi talep edildi.

Açıklamada, "Hükümetin masumları hedef alarak işlediği suçlara sessiz kalınamaz. Sessiz kalanlar, dini, tarihi ve milli olarak sorumludur" ifadesine yer verildi.

Irak'ın Mahmudiye, El-Medein, Kerbela, El-İmara ve Divaniye kentlerinde dün meydana gelen şiddet olaylarında 23 kişi hayatını kaybetmiş, 84 kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Ahmed el-Mısri / Zeynep Hilal Karyağdı / Ömer Faruk Şimşek

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA