Mersin 7. Türk Müziği Festivali Başladı

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Türk Müziği Festivali, Umut Akyürek konseriyle başladı.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ın da katıldığı etkinlik, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı solistlerinin seslendirdikleri parçalarla başladı.

Şef Şeyda Güner yönetimindeki İçel Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Koro ve Orkestrası eşliğinde sahne alan sanatçılar, birbirinden güzel sanat müziği eserlerini İçelli sanatseverler için seslendirdi. Daha sonra sahne alan TRT sanatçılarından Umut Akyürek, seslendirdiği parçalarla salonu dolduranlara Türk sanat müziği ziyafeti çekti.

Konser sonrası sahneye gelerek sanatçı Umut Akyürek'i tebrik eden ve bir plaket takdim eden Özcan, sanata ve kültüre verdikleri desteğin bir göstergesi olarak böyle bir festivali düzenlemekten dolayı büyük gurur yaşadıklarını söyledi.

Görevde bulunduğu 14 yıl süresince İçel'in hemen her sorununa çözüm üretme gayreti içerisinde bulunduklarını ifade eden Özcan, ''Ancak bu çalışmaların yanı sıra kültür ve sanatı es geçemezdik. Bu yıl 7'ncisi düzenlenen bu festivalde, sanata olan sevgimizin bir göstergesidir. Sanatçılarımıza etkinliğimize katılmalarından ötürü, İçelli tüm sanatseverler adına teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı da ücretsiz olarak gerçekleşen bu etkinliğe davet ediyorum. Ayrıca son gün gerçekleşecek olan Sibel Can konserini de yer sıkıntısı yaşanmaması adına Cumhuriyet Meydanı'na aldırmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Festival, 10 gün boyunca değişik ses ve saz sanatçılarının gerçekleştireceği konserlerle devam edecek ve festivalin finalini 11 Nisan Perşembe akşamı sanatçı Sibel Can yapacak.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Kaynak: AA