Belediye Başkanı Gökhan, Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde eğitim alan 20 ülkeden 50 öğrenciyi ağırladı.

TÖMER Müdürü Prof. Dr. Aziz Kılınç, TÖMER bünyesinde 4 binin üzerinde öğrencinin Türkçe öğrendiğini, Türkçe eğitimi veren 4 uzman hoca ve yardımcılarının öncülüğünde gelecek planlaması yapan öğrencilerin "barışın kenti" Çanakkale'yi tercih ettiğini söyledi.

Başkan Gökhan ise birçok ilde olmayan TÖMER'in ÇOMÜ bünyesinde yer almasını anlamlı bulduğunu, Türkçe'nin dünyada değişik coğrafyalarda yaygın olarak tercih edilen bir dil olduğunu ifade etti.

Öğrencilerle tanışan Gökhan, "Çanakkale rahat ve özgür bir kent. Sizlerin kentimizde kaliteli bir eğitim alması ve rahat koşullarda eğitimlerini sürdürmesi bizim için çok önemli. Bu anlamda edindiğiniz izlenimler kentimizin ve ülkemizin tanıtımı adına önem taşıyor" dedi.

-Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurul Toplantısı-

Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, meclis faaliyetlerinin sunumunun ardından, kadın ve kent gündemi ile kadın ve siyaset konuları görüşüldü.

Toplantıya eşi Hale Gökhan ile katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentte kendi ayakları üstünde kalmaya çalışan ve üreten kadınlara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA