Başkan Ahmet Küçükler: Değerlerimizle mutluluk ve gurur duyuyoruz

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Alvarlı Efe Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Hace Muhammed Lütfî Sempozyumunun açılışında konuşan Av. Ahmet Küçükler, "Erzurumun, çok değerli, manevi önderlere, bilim ve kültür adamları ile devlet adamlarına sahip bir olduğunu hatırlatarak, değerlerimizle mutluluk ve gurur duyuyoruz" dedi

Başkan Ahmet Küçükler: Değerlerimizle mutluluk ve gurur duyuyoruz
" Erzurum büyük zatların şehridir" diyen Başkan Küçükler, "Bunların arasında bugün aramızda olan çok değerli zâtlar hâlâ var.İnşallah yeni nesiller Erzurumun bu manevi dokusunu en iyi şekilde devam ettirecekler" şeklinde konuştu.

"Aramızda onun manevi iklimine yetişmiş, onu görmüş, dinlemiş, ona talebe olmuş kıymetli hocalarımız var" diyen Küçükler, şöyle devam etti:
“Bizzat onu yaşayanlardan duyduklarımız bizleri inanın müthiş bahtiyar ediyor. Değerli hocalarımız, gerek biraz önceki belgeselin sunumunda, gerekse buradaki konuşmalarında, onun kerametini, onun edebini, bizzat yaşadıklarıyla bize duyurmaları, yüreğimizde pek büyük sevinçlere sebep oldu. Alvarlı Efe Hz. İslam medeniyetinin devam etmesi, daha da yücelebilmesi için, İslam insanının yetiştirilmesine çalıştı. Hayatı boyunca bu maksatla cehalete karşı mücadele etti. Alvarlı Efe Hz. Sadece ilim irfan boyutunda değil, eskilerin tabiriyle zülcenaheyn bir zat-ı muhteremdi. Burada tabii biraz sonra başlayan tebliğlerle bu büyük zatın bütün yönleri en güzel şekliyle anlatılacak. Ama ben haddimi aşmadan bir iki hususiyetine değinmek istiyorum. Biraz önce eski Diyanet İşleri Başkanımız belirttiler. Efe Hazretleri bir mutasavvıf olduğu kadar dini bilgileri çok yüksek bir insandı. Arapça ve Farsçayı bu dillerle şiir yazacak kadar iyi biliyordu. Bir taraftan da Türkçenin en güzel örnekleriyle şiirlerini yazarak etrafındaki insanlara ilim ve irfan aşılıyordu.”
“Efe Hazretleri, gün geldi Ermeni çetelerine karşı mücadele eden bir kahraman olduğunu gösterdi. Yine bu zat-ı muhterem, çocukla çocuk olabilen, yaşlısıyla yaşlı olabilen, kibirden uzak hayatıyla, dillere destan cömertliğiyle, fedakârlıklarıyla, insanımıza örneklik etmiştir” diyen Başkan Küçükler, şunları kaydetti: Biz bu büyük zatlara sahip olduğumuz için bu şehirde manevi büyüklerimiz olduğu için ne kadar şükretsek, ne kadar hamd etsek azdır diye düşünüyorum. Sözlerimi daha fazla uzatmayacağım ama şunu da belirteyim: Alvarlı Efe Hz. gibi zâtlar, İslamı bize en iyi şekilde anlattılar; yaşadılar ve yaşattılar. İnşallah halkımız bu istikamette hareket eder, bu güzellikleri hep yaşar. Bu güzel toplantıya katıldığınız için hepinize saygılar sunarım”
İki gün sürecek sempozyuma 130 dan fazla bilim adamı katılarak bildiri sunacaklar. Sempozyum nedeniyle ayrıca çeşitli kültürel faaliyetler gerçekleştiriliyor.
Kaynak: İHA