Tuzla’da Gemiye Operasyon: Çok Sayıda Silah ve Silah Parçası Ele Geçirildi

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Tuzla’da Libya bayraklı bir gemiye düzenlediği operasyonda, geminin çeşitli yerlerine gizlenmiş çuvallar içinde çok sayıda tüfek parçası ve silah ele geçirdi.

Tuzla’da Gemiye Operasyon: Çok Sayıda Silah ve Silah Parçası Ele Geçirildi
Konuyla ilgili 2 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Libya bayraklı Al Entizar adlı 57 metre uzunluğundaki bir gemide silah bulunduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçti.

Gemiye operasyon düzenleyen ekipler, yaptıkları aramalarda geminin çeşitli yerlerine gizlenmiş çuvallar içinde 251 bin adet av fişeği, 5 bin adet tabanca mermisi, 990 adet monte edilmemiş vaziyette pompalı tüfek, 210 adet 9 milimetre tabanca, 199 adet 7.65 milimetre tabanca, 260 adet makineli tüfek mermisi, 2 adet gaz maskesi ele geçirildi. Ele geçirilen tabanca ve pompalı tüfek olduğu düşünülen parçalarla ilgili kesin bilginin kriminal raporundan sonra netleşeceği öğrenildi.

Ayrıca konuyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gemi kaptanı İ.A. ile S.Ç. isimli şahısların gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerin çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.
Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.